Convergència i Duran s’enganxen ara pel jutge Vidal

  • El cap d'Unió diu que el jutge Vidal i el Diplocat fan 'un gran mal' als qui volen la independència

VilaWeb
ACN
03.03.2015 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit avui que el jutge Santiago Vidal i el Diplocat feien un ‘gran mal’ als qui volien la independència i ‘un reconeixement internacional de les aspiracions d’una part de Catalunya’. Ha apuntat en el seu bloc que ell havia discrepat des del primer dia del Diplocat. I de Vidal, n’ha lamentat la ‘manca de respecte a la imparcialitat d’un jutge’. Fins i tot ha arribat a dir: ‘S’ha passat anys de tertulià emetent criteris polítics i ara fent un projecte de constitució.’ Josep Rull (CDC) ha explicat que discrepava ‘cordialment’ de Duran sobre aquesta qüestió i ha defensat l’actuació ‘correcta i honesta’ del jutge Vidal.

‘Si ets militant del PP i fas anticatalanisme a la FAES, et fan president del TC, i si ets jutge català que expresses una posició democràtica, et suspenen tres anys’, ha dit Rull. Per ell, Vidal no havia de ser objecte de cap càstig, sinó que havia de rebre el suport de la societat.

‘Els qui, al marge de la seva activitat impecable, volen ajudar a construir un nou país i una nova realitat i reflexionen per fer propostes de millora també de la justícia del país no es mereixen un càstig tan sever com la suspensió de tres anys de la seva activitat com a jutge’, ha dit Rull. I ha afegit: ‘Hi ha una vara de mesurar radicalment diferent quan es tracta d’un jutge que s’expressa en aquests termes a Catalunya vers altíssims responsables del TC –en referència al seu president– que tenen una militància política quan comencen a exercir el càrrec i que han tingut preses de posició rotundes contra el procés i el catalanisme.’

Per contra, Duran ha dit que ‘aquí no es tracta d’apostar o no per la independència, sinó de fer les coses bé, sobretot si s’aspira a la secreció i creació d’un estat independent. I pitjor no es pot fer’.

Duran ha reproduït un article crític amb Vidal del catedràtic de dret constitucional de la UAB Enric Fossas, i ha pronosticat que rebria molts atacs a la xarxa per aquest fet. ‘Però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por de dir-ho paralitza’, ha afegit. I ha afegit que respectava les adhesions al magistrat, però que cadascú podia pensar com volgués i dir-ho.

Finalment, ha insistit a dir que no li agradava que un jutge redactés una constitució, igual com no li agradaria que ho fes un jutge espanyol. ‘I sento la necessitat de dir-ho’, ha reiterat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any