Setanta-cinc detinguts a València acusats de frau a la Seguretat Social

  • Els agents han desarticulat un entramat de vuit empreses fictícies del sector de la construcció creades per simular contractes i obtenir subsidis i permisos

VilaWeb
ACN
03.03.2015 - 12:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil i la policia espanyola han desarticulat a la demarcació de València un entramat empresarial fictici dedicat a defraudar a la Seguretat Social, segons que han informat aquest dimarts fonts dels dos cossos. En el marc d’aquesta operació han estat detingudes 75 persones i se n’ha imputat 80 més relacionades amb contractes de treball falsos i altes irregulars encaminats a obtenir, de manera fraudulenta, subsidis per atur i permisos de residència així com a realitzar estafes mitjançant compres a crèdit. Les investigacions han permès arribar a vuit empreses fictícies que suposadament es dedicaven al sector de la construcció.

Segons la informació facilitada, els agents varen determinar que els empresaris, de vegades a través d’intermediaris, captaven principalment ciutadans estrangers en precària situació econòmica. Els empresaris oferien contractes de treball que no emparaven una relació laboral real, així com l’alta a la Seguretat Social a canvi de diferents quantitats de diners.

Aquests mètodes eren utilitzats pels presumptes treballadors per accedir a prestacions o subsidis per atur, sol·licitar la renovació dels seus permisos de residència, tenir accés al sistema de Seguretat Social o complir amb el període de carència necessari per a altres prestacions com jubilació o maternitat.

Les detencions s’han practicat a la ciutat de València i a municipis com Torrent, Aldaia i Alcàsser (Horta) Sagunt (Camp de Morvedre), Ontinyent (Vall d’Albaida), Alzira, Carcaixent (Ribera Alta), Cullera, Sueca (Ribera Baixa), Pobla de Vallbona (Camp de Túria) i a la Vila Joiosa (Marina Baixa).

Els detinguts tenen diferent implicació amb els fets i se’ls acusa de falsedat documental, estafa, defraudació a la Seguretat Social i pertinença a organització criminal. Els investigadors estimen que la quantitat total defraudada ascendiria a 400.000 euros.

En el marc d’aquesta operació també s’ha produït la imputació d’altres 80 persones relacionades amb els fets, de manera que la suma total ascendeix a 155 persones implicades en aquests delictes.

Aquestes persones, dones i homes entre els 24 i 55 anys d’edat, són majoritàriament d’origen armeni, havent-hi també letons, estonians, búlgars, peruans i espanyols, han informat les mateixes fonts. Les diligències han estat lliurades al Jutjat d’Instrucció número 2 de Torrent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any