Duran diu que el jutge Vidal i el Diplocat fan ‘un gran mal’ als que volen la independència

  • Lamenta la 'manca de respecte' del magistrat a la imparcialitat d'un jutge fent de tertulià i elaborant una constitució

VilaWeb
ACN
03.03.2015 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha opinat que el jutge Santiago Vidal i el Diplocat fan un ‘gran mal’ als que desitgen la independència i ‘volen una reconeixement internacional de les aspiracions d’una part de Catalunya’. Ha apuntat en el seu bloc que ell ha discrepat ‘des del primer dia’ del Diplocat i sobre el magistrat, ha lamentat la seva ‘manca de respecte a l’imparcialitat d’un jutge’, ja que ‘s’ha passat anys de tertulià emetent criteris polítics i ara fent un projecte de constitució’. ‘Aquí no es tracta d’apostar o no per la independència, sinó de fer les coses bé, sobretot si s’aspira a la secreció i creació d’un estat independent. I pitjor no es pot fer’, ha dit.

Duran ha reproduït un article crític amb Vidal del catedràtic de Dret Constitucional de la UAB Enric Fossas augurant que ‘l’abrasaran a la xarxa’ per fer-ho. ‘Però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por a dir-ho paralitza’, ha afegit. El líder d’UDC ha dit que respecta les adhesions al magistrat, però que ‘cadascú pot pensar el que vulgui i dir-ho’, igual que ell mateix.

El també portaveu de CiU al Congrés ha insistit que no li agrada que un jutge redacti una constitució, igual que no li agradaria que ho fes un jutge espanyol. ‘I sento la necessitat de dir-ho’, ha reiterat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any