Oriol Pujol: ‘Jo no tinc diners a l’estranger’

  • Diu que coneix una ex-parella de Sánchez-Camacho però que mai no voldria extreure-li informació

VilaWeb
Redacció
02.03.2015 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Jo no tinc diners a l’estranger. No he regularitzat res perquè no tinc res a regularitzar.’ Així ha parlat Oriol Pujol sobre els diners que va rebre de la deixa del seu avi. Prèviament, la seva germana Marta havia explicat que cada germà i la mare havien obtingut 62 milions de pessetes, i que cadascú els havia gestionats pel seu compte. Oriol Pujol, que no és encausat per aquest cas, ha deixat entendre que ell no havia mantingut aquests diners fora de l’estat espanyol, però no n’ha volgut donar més detalls al·legant que el cas és encara en la fase de declaracions.

Oriol Pujol ha dit que ja havia donat moltes explicacions sobre el cas ITV, i ha recordat que ja no és polític i té el dret de no declarar.

‘Vostè pot fer els judicis que vulgui. Jo no tinc diners a l’estranger, jo no he regularitzat res perquè no ho havia de fer. I l’explicació sobre la gestió de la deixa no formarà part del contingut de les meves respostes fins que no s’hagin donat explicacions allà on s’han de donar’, ha argumentat Pujol en resposta a les preguntes del diputat d’ERC Oriol Amorós.

Ha remarcat que el cas de la deixa del seu avi és en fase ‘molt preliminar’, pendent de la declaració del seu germà gran, i per això no ha volgut donar-ne més detalls. De fet, ha apuntat que havia decidit de comparèixer a la comissió d’investigació sobre frau fiscal i corrupció política perquè tenia voluntat de col·laborar i informar en tot allò que fos possible: ‘Sempre que he pogut, i d’acord amb les meves responsabilitats, he donat explicacions quan ha tocat’, ha remarcat. I ha recordat que havia comparegut dues vegades a la comissió d’afers institucionals per parlar sobre el cas Palau, però també va respondre preguntes sobre les ITV.

Així mateix, ha subratllat que ell sempre havia atès els mitjans de comunicació quan havia anat a declarar, ‘sense límit de preguntes i sense pantalla’. ‘Aquest ha estat el tarannà de donar explicacions i de no tenir res a amagar i explicar-ho tot’, ha insistit. Ara, també ha dit que ell ja no era diputat i ja no tenia responsabilitats polítiques: ‘Mentre ho he estat, he complert els meus deures i, com que ara no ho sóc, sóc conscient dels deures que tinc, però també dels drets.’

‘Han decidit de no creure’s les respostes’

En la mateixa línia, s’ha mostrat en resposta a les preguntes del socialista Jordi Terrades, que també li ha demanat sobre l’origen dels diners del seu avi. Pujol s’ha queixat d’aquesta pregunta, i ha assegurat que la procedència d’aquests diners ja havia estat explicada, és a dir, que aquesta deixa provenia de l’activitat professional del seu avi, que tenia por del que podria arrossegar l’activitat pública i política del seu fill.

‘Això li ho han dit o no li ho han dit? M’ho pot preguntar mil vegades més. Ja sé que han especulat amb Banca Catalana, mil especulacions. I poden continuar, perquè han decidit de no creure’s les respostes. Estan més interessats a fer preguntes que no a atendre respostes’, ha lamentat Pujol.

‘Una persona que ha tingut relació sentimental amb Camacho’

Oriol Pujol ha contraatacat les crítiques del PP assegurant que ell coneix ‘bastant bé’ una persona que ha tingut una relació sentimental amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, però no li ha passat pel cap de quedar amb ell per extreure-li informació. ‘Sap quina és la diferència amb vostès? Que amb la meva manera de fer política no se m’ha acudit mai de quedar amb aquesta persona amb un gerro o sense gerro davant i preguntar-li si les parets són roses, blaves o si tenen rajoles o no’, ha etzibat. També ha explicat que una mexicana li havia venut una història amb un dirigent popular però que no va fer-li cas, sinó que directament va lliurar la informació a la persona afectada.

 

Informació relacionada:

Oriol Pujol nega haver-se lucrat amb les ITV

Marta Pujol diu que no sabia d’on venien els diners de la deixa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any