Marta Pujol diu que no sabia d’on venien els diners de la deixa

  • Avui a la tarda compareixen també els seus germans Oriol i Pere

VilaWeb
Redacció
02.03.2015 - 16:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La segona filla de l’ex-president Jordi Pujol, Marta Pujol Ferrusola, ha comparegut avui a la comissió parlamentària d’investigació sobre el frau fiscal. Els partits li han demanat explicacions sobre la deixa que el seu pare, Jordi Pujol, va rebre del seu pare Florenci; sobre l’origen dels diners i com es van gestionar fins que no es va fer pública l’existència, l’estiu de l’any passat. Marta Pujol diu que no sap d’on venien els diners i que un cop el seu germà Jordi va gestionar la deixa, des del 1992 va fer transferències als germans sobre la part proporcional que els corresponia.

Compareixença en directe dels germans Pujol Ferrusola:

La filla de l’ex-president ha explicat que un cop feta la transferència, de seixanta-dos milions de pessetes, cadascú gestionava el seu compte de diners, i que en el seu cas no va fer-hi cap ingrés al llarg dels anys posteriors. També ha dit que no va ser fins al 14 de juliol passat, quan El Mundo va publicar que els Pujol Ferrusola tenien diners a Andorra no declarats, que es van decidir a regularitzar-los. I que abans, arran de la reforma Montoro per a l’amnistia fiscal, s’ho van arribar a plantejar.

També ha parlat de la seva situació professional, com a arquitecta. Diu que el seu despatx d’arquitectes va rebre, en el període 1988-1997, dotze encàrrecs d’obra per part de la Generalitat, només un dels quals a través de concurs públic i que el 20% dels seus clients eren públics. ‘Es feia molta obra pública’, ha justificat. A més, ha reconegut que la seva situació contractual amb l’ajuntament de Sant Vicenç de Montalt no és regular en l’actualitat, després d’un primer contracte per quatre anys el 1996 i una posterior renovació per quatre anys més. Una situació ‘ habitual’ en ‘molts municipis’ catalans, ha apuntat tot queixant-se d’una ‘campanya’ en contra seva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any