Google prepara una xarxa d’internet basada en globus aerostàtics i avions ultralleugers

  • Pichai ha recordat que una bona part de la humanitat viu encara sense connexió a internet

VilaWeb
VilaWeb
ACN
02.03.2015 - 16:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president sènior de Google i responsable d’Android i Chrome, Sundar Pichai, ha recordat que una bona part de la humanitat viu encara sense connexió a internet i ha donat detalls del projecte Loon de Google per millorar l’accés a la xarxa a través de globus aerostàtics i avions ultralleugers alimentats amb energia solar. El directiu de Google ha recordat que Facebook ha tirat endavant un projecte similar a través del portal internet.org i ha celebrat que diverses companyies treballin alhora per millorar l’accés a la xarxa de les dues terceres parts de la població mundial que no disposen de connexió a internet.

‘Ho hem de fer millor per incrementar la connectivitat dels ciutadans a internet i per donar accés a més persones a tot el món’, ha valorat el vice-president de Google durant la seva intervenció. Pichai ha explicat que el projecte Loom ha estat fent proves pilot per comprovar el funcionament d’una xarxa basada en globus aerostàtics a Nova Zelanda i que preveu estendre aquesta tecnologia a altres zones del món. Com a exemple, ha recordat que la seva companyia col·labora amb diverses operadores de telefonia en aquest sentit, com es el cas de Telefonica a Amèrica Llatina.

Pagament via mòbil i xarxa de telefonia experimental

El vice-president de Google també ha avançat diversos projectes de la companyia, com el Android Pay, destinat a facilitar pagaments a través del mòbil i que es presentarà en els propers mesos. Pichai ha explicat que la companyia treballa amb l’objectiu que el sistema de pagament sigui el més ‘generalitzable’ possible a tot el mercat. Així mateix, Pichai ha citat que Google també treballa en el llançament d’una xarxa de telefonia mòbil a nivell experimental, tot i que no ha donat detalls del projecte.

Pichai ha explicat que la tecnologia mòbil ja forma una part molt integrada en el dia a dia de les persones. Com a exemple, el vice-president del gegant d’internet ha mostrat un vídeo on un turista utilitza un mòbil amb l’aplicació Google Translator per comunicar-se amb taxistes i comerciants durant un viatge a Barcelona. ‘Si agafem un lloc com el MWC, amb tantes llengües presents, veiem que una eina com el Google Translator pot marcar la diferència’, ha comentat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any