Una empresa catalana presenta al MWC un punt de càrrega per a mòbils al carrer

  • Yup!Charge, de nou treballadors, preveu facturar 520.000 euros aquest 2015

VilaWeb
ACN
01.03.2015 - 19:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa catalana Yup!Charge presentarà a partir de demà al Mobile World Congres un nou model de punt de càrrega per a mòbils i tauletes dissenyat per instal·lar-se en espais exteriors. Es tracta d’un sistema que s’alimenta utilitzant l’energia solar o hidràulica -a partir del moviment de l’aigua de les canonades- i que permet que es carreguin fins a 60 dispositius a la vegada, un 20% més ràpid i de manera gratuïtat. L’objectiu d’aquesta companyia barcelonina, de 9 treballadors, és instal·lar 5.000 punts de càrrega a l’Estat espanyol i introduir-los a Mèxic, els Estats Units i Sud-Àfrica. Yup!Charge és una de les 60 empreses que participarà en el MWC a través de l’Estand Catalonia de la Generalitat.

El nou dispositiu Yup!Charge s’acompanya d’una aplicació mòbil que permet a l’usuari trobar el punt de càrrega més proper a través de la geolocalització. El nou model que presentaran al MWC incorpora, a més, una nova funcionalitat que permet que als restaurants que comptin amb un punt de càrrega sigui possible fer la comanda des de l’aplicació, a més d’activitats per fidelitzar els usuaris.

La companyia barcelonina, nascuda el 2007, ha estat desenvolupant aquest nou producte durant un any i mig. Fins ara, a través de socis i distribuïdors locals, ha instal·lat 500 punts de càrrega del primer model que van desenvolupar a tot l’Estat espanyol, però només en espais interiors, sobretot en aeroports, gimnasos, centres comercials i restaurants. L’any passat va facturar 230.000 euros i preveu arribar als 520.000 aquest 2015.

És el primer any que la companyia participa al Mobile World Congress, tot i que l’any passat ja van ser presents a l’esdeveniment paral·lel que se celebra a Barcelona centrat en els emprenedors, el 4 Years From Now (4YFN).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any