Indignació a la xarxa per la nova censura de La Vanguardia a Sánchez Piñol

  • El diari ha sortit avui novament sense l'article quinzenal de l'autor de 'Victus'

VilaWeb
Redacció
01.03.2015 - 18:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els lectors d’Albert Sánchez Piñol s’han tornat a quedar parats avui quan han vist que La Vanguardia tampoc no publicava el seu article quinzenal. L’últim article seu, publicat fa quinze dies, ja va sortir una setmana més tard del dia que tocava perquè La Vanguardia no el va voler publicar d’entrada: segons el director, Màrius Carol, fou perquè era molt urgent de publicar un article sobre l’Estat Islàmic. Però Sánchez Piñol va explicar que els responsables del diari li havien dit que aquell article, ‘Sí al museu militar!’, tocava qüestions molt delicades i que publicar-lo hauria fet passar un tràngol al mitjà.

L’article va acabar sortint igualment, una setmana més tard, però, de fet, ja havia circulat per la xarxa, perquè durant una estona la versió digital del diari el va publicar.

Avui tampoc no hi ha article. De moment, Sánchez Piñol no ha dit res. El diari, tampoc. Però novament hi ha indignació a la xarxa, on molts usuaris es demanen què ha passat, i emplacen Màrius Carol a donar explicacions demà a RAC-1, com a contertulià habitual del dilluns.

Tal com recorda avui Bernat Puigtobella a Núvol, malgrat haver acabat publicant l’anterior article de Sánchez Piñol, inicialment censurat, La Vanguardia va trigar poc a contraatacar –mitjançant signatures habituals de la casa– la crítica contra el paper de l’exèrcit espanyol a Barcelona i a Catalunya. 

‘El dia 19 de febrer, Francesc Granell, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, obria foc al mateix diari amb un article en què afirmava que el posicionament de Sánchez Piñol sobre un futur museu militar a Barcelona era molt desafortunat’, diu Puigtobella. I afegeix: ‘I ahir mateix, Sergio Vila-Sanjuán, a l’editorial del Cultura|s, suplement cultural del diari, defensava la noció que Barcelona dediqués un espai a la seva història militar, afirmant que el museu de Montjuïc li havia estat molt útil mentre es documentava per escriure la seva novel·la “Una hereva de Barcelona.”‘

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any