Teresa Forcades s’ofereix a fer de frontissa entre la CUP i Podem

  • La impulsora de Procés Constituent admet que se sent més pròxima a David Fernàndez que no a Pablo Iglesias

VilaWeb
Redacció
28.02.2015 - 11:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La monja Teresa Forcades, impulsora de Procés Constituent, s’ha ofert a fer de frontissa entre la CUP i Podem. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha declarat: ‘Nosaltres volem afavorir els processos de confluència unitaris a tots els municipis. I voldríem que la CUP s’hi sumés’. I ha afegit, amb vista al 27-S: ‘No descarto fer de frontissa en una candidatura entre la CUP i Podem’, dues formacions del tot oposades en el projecte nacional.

Forcades ha admès que Procés Constituent se sent més pròxim a la CUP que no pas a Podem. Però ha recordat que dins del seu moviment, a diferència de la CUP, ‘hi ha gent que si pogués triaria que Catalunya no se separés d’Espanya’, per més que ara ho vegin com l’opció més necessària per a començar un procés de regeneració democràtica i política.

Ara per ara, Procés Constituent no té decidit si es presentarà a les eleccions del 27 de setembre. Ho decidiran en l’assemblea general del 14 de març vinent. I Forcades no descarta pas d’arribar a ser candidata el 27-S; ho desestimaria si veiés que és incompatible amb el fet de ser monja. I afegeix que només acceptaria una aliança amb Podem si el partit de Pablo Iglesias acceptés que Catalunya dugui a terme un procés d’independència unilateral sigui qui sigui que governi a Espanya.

Procés Constituent sí que es presenta a les eleccions municipals a Barcelona, i ho fa en la candidatura Barcelona en Comú, que aplega també Guanyem Barcelona, Podem i Iniciativa.

Ací podeu escoltar l’entrevista a Forcades d’avui al matí:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any