Assassinat a trets a Moscou Boris Nemtsov, opositor de Putin

  • Era un dels polítics més crítics amb la guerra a Ucraïna

VilaWeb
Redacció
28.02.2015 - 09:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El veterà polític Boris Nemtsov, de 55 anys, ex-viceprimer ministre i dirigent de l’oposició extraparlamentària russa, ha estat assassinat aquesta nit passada a Moscou. Segons les autoritats russes, Nemtsov, que anava acompanyat d’una dona, ha rebut quatre trets a l’esquena, disparats des d’un cotxe blanc quan passava pel Gran Pont de Pedra de la capital russa, a prop del Kremlin. 

Nemtsov, que fou el número dos del govern rus el 1998 durant la presidència de Boris Ieltsin, era impulsor de la ‘marxa de la primavera’ contra la guerra a Ucraïna convocada per a aquest diumenge, en què l’oposició vol exigir al Kremlin que aturi la política d’ingerències al país veí.

Per Mikhail Kasyanov, dirigent del Partit Republicà de Rússia de Nemtsov, l’assassinat és ‘una represàlia per la cerca de la veritat i de la llibertat’.

El presidner rus, Vladímir Putin, ha dit que el crim ‘fa tota la pinta d’un assassinat per encàrrec, de caràcter provocador’, i ha assumit el control de la investigació, segons ha informat el Kremlin.


Mitjans russos: The Moscow Times, The Moscow News, Russia Today.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any