Alberto Fabra condecora Felipe VI amb les més altes distincions de la Generalitat

  • Li ha lliurat l'Alta distinció de la Generalitat Valenciana i la Gran Creu de l'Ordre de Jaume I el Conqueridor

VilaWeb
ACN
27.02.2015 - 18:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rei espanyol Felipe VI ha rebut l’Alta distinció de la Generalitat Valenciana i la Gran Creu de l’Ordre de Jaume I el Conqueridor, concedits el passat Nou d’Octubre en reconeixement ‘a la vocació de servei i al compromís assumit després de l’abdicació del seu pare per contribuir a un espai de convivència renovat, responsable i solidari’. En la seva primera visita oficial al País Valencià, Felipe VI ha rebut aquestes distincions, màxims honors institucionals, en un acte a la Generalitat. En el seu discurs, ha agraït els reconeixements i ha dit que ‘rebre la Gran Creu de l’Ordre de Jaume I és una manera de recordar i assumir amb respecte i afecte la història que ens uneix’.

Felipe VI ha dit que rebre les distincions és un orgull i que sent ‘admiració i estima per aquesta terra i pel poble valencià’. També ha afegit que amb aquestes distincions manté el compromís de ser fidel als valors que la corona representa en aquest temps, ‘atenent i cuidant la diversitat’.

‘Els valencians sou gent emprenedora, dinàmica, solidaria i compromesa amb aquesta terra i el conjunt d’Espanya, i aporteu molts dels valors amb els quals el nostre país pot i ha d’avançar a un món cada vegada més competitiu i globalitzat’, ha dit Felipe VI en català. I ha continuat remarcant que els valencians es caracteritzen per la seva ‘vitalitat, empenta i coratge’.

Les altes distincions s’atorguen a persones físiques o jurídiques que s’hagin distingit en la seva activitat al servei del País Valencià, segons que ha informat la Generalitat Valenciana. L’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana de l’any 2014 també ser concedida a l’ex-president del govern espanyol Adolfo Suárez, a títol pòstum, a l’empresari Manuel Peláez, també a títol pòstum, i l’investigador Avelino Corma.

Al llarg de la història, el govern ha concedit 68 Altes Distincions, entre elles a Juan Carlos I l’any 2007. El decret de concessió del passat 3 d’octubre remarca que el 18 de juny de 2014 Juan Carlos de Borbó va posar fi a 39 anys de regnat amb la sanció i promulgació de la Llei de Abdicació en la persona del seu fill, que va ser proclamat Rei d’Espanya el 19 de juny’.

‘En el seu discurs davant les Corts, Felipe VI es va comprometre amb tots els espanyols a preservar el patrimoni col·lectiu de drets i llibertats, a treballar amb voluntat integradora, i a donar exemple de transparència, honestedat i virtut cívica, revalidant així la confiança dipositada pels espanyols en la institució monàrquica amb l’aprovació de 1978 ‘, conclou.

L’agenda oficial de la visita de Felipe VI a València inclou també la seva participació en la clausura del setè Congrés de Cooperativisme Agroalimentari, i la visita a les instal·lacions de l’empresa Tecnidex a Paterna, dedicada al sector sanitari hortofructícola.

Felipe VI és l’encarregat de tancar, al Palau de Congressos de València, la cita quadriennal que reuneix els representants de cooperatives de tot l’estat i de tots els sectors, juntament amb destacats experts del sector agroalimentari, d’àmbit nacional i internacional.

Al matí ha visitat les instal·lacions de l’empresa Tecnidex, fundada el 1980 com a empresa de serveis per a centrals hortofructícoles i que actualment té presència en més de 25 països, principalment a la conca mediterrània. Tecnidex va ser la primera empresa del sector hortofructícola a aconseguir la certificació AENOR del Sistema de Gestió de la Qualitat, i disposa de diversos guardons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any