Què no heu de deixar escapar del Mobile World Congress 2015?

  • Una guia de l'esdeveniment, des de la conferència de Zuckerberg a les novetats de Sony, Google, HTC, Microsoft, Samsung...

VilaWeb
VilaWeb
Núria Ventura
01.03.2015 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Mobile World Congress (MWC), l’esdeveniment més important de la telefonia mòbil al món, obre la porta demà a la Fira Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. Per als noranta mil assistents que s’hi esperen, arribats de tot el món, oferim aquesta guia amb informació clau i pràctica per a moure’s per la fira i també per la ciutat de Barcelona. I apleguem també aquells fets que no us podeu deixar escapar i que passaran aquests dies a la ciutat.


Conferències principals

En l’atapeït programa del Mobile World Congress d’enguany es destaca la conferència del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que repeteix després d’haver-s’hi estrenat l’any passat. Serà dilluns a les 18.00. La conferència es podrà seguir a tot el món en directe a través del portal de Mobile World Capital.

Entre els més de dos-cents ponents, aquesta setmana també hi ha:

Tom Wheeler, president de Federal Communications Commission (FCC). Dimarts 3, 18.00-18.45.
Sundar Pichai, responsable del sistema operatiu Android. Dilluns 2, 13.15-14.00.
Hans Vestberg, president d’Ericsson. Dilluns 2, 11.15-12.45.
Steve Mollenkopf, president de Qualcomm. Dimarts 3, 9.15-10.45.
Ken Hu, cap rotatiu del gegant xinès Huawei. Dimarts 3, 9.15-10.45.
Jimmy Wales, fundador de la Wikipedia. Dimarts 3, 11.15-12.45. 

Les ponències són al Hall 4 Auditorium 1; ací es pot consultar la llista de ponents que hi intervindran. Es poden seguir en directe a través del portal Mobile World Live.

 

Els llançaments més esperats

Samsung: abans d’obrir-se les portes del MWC, diumenge el fabricant coreà ha llançat un dels models més esperats, el nou Galaxy S6 amb una pantalla de costats corbats, per a rivalitzar amb l’iPhone 6. Serà disponible a partir del 10 d’abril per 699 euros.

HTC: avançant-se a l’obertura de la fira, també ha presentat diumenge el nou telèfon intel·ligent One M9, amb un processador més ràpid que no el del model anterior i una càmera de vint megapíxels.

LG: és previst que hi presenti quatre telèfons de gamma mitjana i un rellotge intel·ligent.

Sony: hi ha llançat l’Xperia M4 Aqua, un smartphone de gamma mitjana a prova d’aigua amb pantalla de cinc polzades i càmeres de 13 megapíxels i 5 megapíxels, l’última pensada especialment per amants dels ‘selfies’. També ha presentat l’Xperia Tablet Z4, la pissarreta més prima del mercat amb un processador Qualcomm Snapdragon 810.

Microsoft: com preveien alguns mitjans especialitzats, hi ha presentat el Lumia 640, un mòbil de gamma mitjana actualitzable a Windows 10.

Google: corre la brama que podria portar el projecte de mòbil modular, l’Ara, fins a Barcelona.

Apple: qui no hi presentarà cap novetat, perquè no és mai present al MWC, és la casa de la poma, que ha anunciat això sí per a la setmana vinent un acte públic on previsiblement anunciarà la posada en venda del seu rellotge.

 

Els portals especialitzats

Sobre tot allò que se n’espera, del MWC 2015, en podeu trobar molta informació en portals especialitzats, com ara Cnet, Engadget, Gizmodo, Techradar i Wired. El congrés té un canal multimèdia de seguiment de l’actualitat tecnològica: MobileWorldLive.com. I encara podeu seguir-lo minut a minut en aquesta aplicació de Barcelona Media.

 

Els espais del MWC

A tot el recinte de la Fira Gran Via hi ha uns quants pavellons centrats en els diversos sectors de la indústria mòbil. També hi ha pavellons de països o regions. Les zones principals són les següents:

—App Planet Pavilion: dedicat a les aplicacions (Hall 8.1 App Planet).

—Cloud Pavilion: sobre les solucions al núvol (Hall 8.1 App Planet).

—Green Technology Pavilion: s’hi mostren productes caracteritzats per l’eficiència i la sostenibilitat (Hall 7).

—GSMA Pavilion: l’entitat organitzadora del MWC, GSMA, hi mostra els seus programes i iniciatives (Hall 3).

—Mobile Money Pavilion: dedicat a la innovació sobre maneres de moure els diners amb la tecnologia (Hall 7).

—Wearables Pavilion: s’hi concentraran totes les novetats sobre la tecnologia dels ginys portàtils (Congress Square).

—Country Pavilions: per als assistents interessats a fer negocis amb un país o una regió concrets (present a tot el recinte).

 

El catàleg del MWC

La Mobile World Capital ha preparat un catàleg amb tota la informació imprescindible de l’esdeveniment. L’edició electrònica, podeu descarregar-la ací.

 

Four Years from Now (4YFN)

Fira Barcelona de Montjuïc, primer espai que va acollir el congrés, és ara la seu de Four Years from Now (4YFN), un esdeveniment centrat en empreses emergents, emprenedors i inversors.

 

Empreses catalanes al MWC

Signatutirt, Medtep i Starlab són alguns dels noms d’empreses catalanes que seran al MWC. La majoria se situaran al Pavelló Catalonia, però també n’hi haurà a l’àrea d’aplicacions, the App Planet. La Generalitat ha preparat un dossier (pdf, en anglès) que recull les empreses del Principat que enguany hi tindran presència. 

 

On es fa el MWC?

—L’esdeveniment té lloc, un any més, a la Fira Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat (avinguda de Joan Carles I, 64 08908).

—Algunes activitats específiques es desenvolupen a la Fira Montjuïc, a Barcelona (avinguda Reina Maria Cristina, s/n 08004).

 

Com moure’s pel MWC?

No hi ha tren des de l’aeroport de Barcelona i per això GSMA organitza autocars entre l’aeroport i la Fira Gran Via; entre la Fira Gran Via i la plaça d’Espanya (al costat de Fira Montjuïc); i entre la Fira Gran Via i els principals hotels de la perifèria.

Per desplaçar-se entre l’aeroport i el centre de la ciutat també és recomanable l’Aerobús.

Entre el centre de Barcelona i la Fira Gran Via, cal agafar la línia 1 del metro fins a l’estació de la plaça d’Espanya i transbordar als Ferrocarrils de la Generalitat, per arribar a l’estació Europa-Fira.

 

Les millors aplicacions per als assistents al MWC

Per moure’s pel Mobile World Congress i també per Barcelona, us recomanem algunes aplicacions:

—Aplicació oficial de GSMA: inclou l’agenda del MWC, la llista dels expositors i una guia per a moure’s per la ciutat. També ofereix la possibilitat de fer una ruta virtual pels espais de la convenció. 

ByHours.com: creada per emprenedors barcelonins, permet de reservar una habitació d’hotel només per unes hores (3, 6 o 12). Ideal per a fer reunions. (El fundador, Christian Rodríguez, va passar pel programa ‘L’internauta’ fa uns quants mesos.)

CamCard i Evernote: serveixen per a escannar les targetes de presentació i, així, evitar-ne l’acumulació, habitual en esdeveniments com el MWC.

Google Translate: amb la nova funció Word Lens, es pot traduir qualsevol cartell en català o espanyol de Barcelona.

Hailo: és l’aplicació més utilitzada a Barcelona per a demanar taxis.

Moovit i Citymapper: dues aplicacions recomanables per a moure’s per Barcelona. Ofereixen indicacions per a anar amb bus, metro i tren.

—L’aplicació de TripAdvisor Barcelona Guide i Yelp: són útils per a fer una bona tria dels restaurants, amb valoracions i comentaris dels usuaris. 

 

Wi-fi a Barcelona

Barcelona WiFi és un servei ofert per l’Ajuntament de Barcelona que permet de connectar-se a internet a través de llocs d’accés wi-fi situats en uns quants equipaments municipals i indrets de la via pública. Hi ha 704 equipaments Barcelona WiFi. Consulteu-ne la llista d’estacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any