La Fundació Tàpies dedica una exposició a Maria Lassnig, l’artista que pintava des del cos

  • Es tracta de la primera mostra individual de la pintora i se centra en el seu concepte de consciència corporal

VilaWeb
Redacció
28.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Tàpies acull la primera exposició individual dedicada a l’artista austríaca Maria Lassnig. La mostra es concentra principalment en els seus autoretrats i en el concepte de ‘consciència corporal’ que va desenvolupar l’artista. Lassing va encunyar aquest terme per descriure la seva forma d’entendre l’art, ja que per ella el punt de vista del cos era el punt de partida de gairebé tota la seva obra.

Lassnig, que va morir l’any passat, és considerada una de les artistes contemporànies més singulars de la seva generació, per bé que el reconeixement li va arribar tard. L’exposició que acull la Fundació Antoni Tàpies és la primera mostra individual dedicada a Lassnig i conté quaranta-cinc pintures, la majoria autoretrats. En aquestes obres Lassnig intenta reproduir la sensació corporal interna en el moment de fer l’autorretrat, i ho fa mitjançant colors que ressalten una determinada part del seu rostre, o destacant determinats aspectes de la seva anatomia.

La Fundació ha volgut organitzar aquesta mostra pel seu interès de presentar artistes de la mateixa generació que Tàpies i que, d’alguna manera, tinguin punts en comú amb l’artista català. En aquest cas, Lassnig va viatjar a París als anys cinquanta i, com Tàpies, també reconeix la influència del surrealisme i l’art informal. També es vol reivindicar el talent artístic de Lessing a pesar del seu reconeixement tardà, tal i com també ha passat amb altres artistes com ara Carol Rama o Louise Bourgeois.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any