‘Torna Serrallonga’ de Mesclat

  • Ja fa uns quants anys el grup Mesclat, compost per músics de diverses formacions i encapçalat pel Titot, va fer una versió skà de la popular cançó del bandoler

VilaWeb
Josep Maria Francino
28.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Sala i Ferrer, anomenat també Joan de Serrallonga va néixer a Viladrau el 21 d’abril de 1594 en el si d’una família pagesa benestant. Aviat, però, les dificultats econòmiques el van empènyer a delinquir. Aquest és el principi d’una història molt llarga… i d’una vida relativament curta. Però com que aquí parlem i escoltem música, direm que a principis del segle passat es va fer una sarsuela sobre la vida del bandoler i que molts anys més tard el grup de música popular ‘Esquirols’ en van fer una cançó dedicada al mateix personatge.

I avui l’escoltarem, com habitualment fem en aquest espai, en una versió alternativa i amb ritme d’skà. Ens la porten el grup de músics de diversos conjunts, reunits amb el nom de ‘Mesclat’, amb en Titot al capdavant.

I aquí teniu la lletra: ‘Del cor de les Guilleries/sortirà un gran espetec /que en farà ressons de guerra/ a les parets de Tavertet. Des de Sau a La Cellera / des del Far al Matagalls / el trabuc d’en Serrallonga / tornarà als amagatalls. Torna, torna, Serrallonga/ que l’alzina ens cremaran/ que ens arrencaran les pedres/ que la terra ens robaran.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any