Homs veu una persecució jurídica en la suspensió del jutge Vidal

  • El conseller de la Presidència considera que la decisió del CGPJ és "més política que jurídica"

VilaWeb
VilaWeb
ACN
26.02.2015 - 23:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qualificat d’aberració la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de suspendre durant tres anys el jutge Santiago Vidal per haver col·laborat en la redacció d’una constitució catalana. En una entrevista al ‘.CAT’ de TV3, Homs ha considerat que es tracta d’una decisió ‘més política que jurídica’ i ha recordat que hi ha precedents d’altres jutges de l’estat espanyol que fan ‘altres coses en el seu temps lliure’. 

Per aquest motiu, ha conclòs que hi ha una “persecució política” contra el jutge Vidal perquè se’l identifica amb el procés. “En un estat de dret això no hauria de passar”, ha afegit.

El govern continuarà preparant estructures d’estat

Homs també s’ha referit al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) contra la constitucionalitat de les esmenes sobre estructures d’estat pactades per CiU i ERC a la llei de mesures fiscals. Ha garantit que el govern continuarà preparant les estructures d’estat malgrat que el CGE consideri que la majoria d’esmenes pactades per CiU i ERC a la llei de mesures fiscals que fan referència a les estructures d’estat vulneren la constitució espanyola. Ha explicat que la qüestió és ‘saber identificar quines coses es poden executar amb el marc vigent i quines s’han de preparar de cara al 27-S’. A més, ha afegit que el dictamen quedarà superat per les transaccions que ja han preparat CiU i ERC per introduir les ‘modificacions pertinents’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any