La cloenda del 50è aniversari d’Els altres catalans, al Parlament

  • El Parlament ha acollit la tarda del 25 de febrer, en un acte presidit per Núria de Gispert, la cloenda dels actes commemoratius del cinquantè aniversari de la publicació d''Els altres catalans'.

VilaWeb
Redacció
26.02.2015 - 19:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del mes de gener de l’any passat s’han dut a terme diverses activitats per commemorar la publicació, l’any 1964, del llibre de Paco Candel, una obra entre el reportatge i l’assaig, que tracta de la immigració que va rebre Catalunya entre la postguerra i l’expansió industrial.

La presidenta del Parlament ha reivindicat la vigència de l’obra i de l’autor, un “autodidacte amb una forta cultura popular, que sempre va tocar de peus a terra, trepitjant el carrer, sobretot allà on hi havia manifestacions d’injustícia”, una figura vigent també, ha dit de Gispert, per als que “volem ser un sol país”. En aquest punt ha demanat una Catalunya “on no es trenqui mai la cohesió i on ningú no se senti exclòs o marginat”.

També han intervingut el president de la Fundació Paco Candel, Pere Baltà, que ha retratat Candel com una persona que va saber “cuidar els amics, cuidar la gent humil, crear consciència i arribar més enllà d’on ell va intentar arribar”; Joan-Pere Viladecans, pintor, patró de la fundació i autor del cartell de la commemoració, i Andreu Domingo, sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics.

A l’acte també hi han assistit, entre d’altres, l’expresident de la Generalitat José Montilla; l’exsecretari primer del Partit dels Socialistes, Pere Navarro; els diputats Jordi Turull, Meritxell Borràs (CiU), Pere Bosch (ERC), Maurici Lucena (PSC) i Jaume Bosch (ICV-EUiA); el secretari general de la presidència, Jordi Vilajoana, i el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Carles Duarte.

Llegeix altres notícies com aquesta, fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any