Cita amb Neus Ballús i la música electrònica al CaixaFòrum

  • El cicle DNIT promou les propostes més creatives i innovadores amb col·loquis i concerts · Avui és el torn de la cineasta i dels grups Dorian Concept i Copeland

VilaWeb
Redacció
27.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El darrer divendres de cada mes el Caixafòrum de Barcelona fa el cicle DNIT per difondre els joves creadors més destacats del moment. El cicle consta de dues parts: primer un reconegut professional de les arts fa un col·loqui i després hi ha un concert amb les últimes tendències de música electrònica. Avui serà el torn de la cineasta Neus Ballús i després es podran sentir els concerts dels músics Dorian Concept i Copeland.

La directora de cinema i guionista Neus Ballús va assolir el reconeixement internacional amb el seu primer llargmetratge ‘La Plaga’. El film, que es va estrenar a la Berlinale, va guanyar quatre premis Gaudí i va estar nominat als premis Goya, als Lux i als European Film Awards. Anteriorment, Ballús havia dirigit tres curtmetratges. A partir de les 20.00 la cineasta farà una conferència on parlarà de la seva trajectòria professional i també desgranarà algunes anècdotes personals.

Després del col·loqui vindran els concerts de música electrònica. Primer es podrà sentir al multiinstrumentista vienès Oliver Thomas Johnson, conegut com a Dorian Concept. De formació autodidacta, el músic és conegut pel seu domini del sintetitzador Microkorg. De fet en sap tant que els seus vídeos de demostracions amb l’aparell acumulen milions de visites a la xarxa. Però en el seu darrer disc, ‘Joined Ends’, deixa enrere el Microkorg per tornar als sintetitzadors analògics i barrejar-los amb ritmes de jazz.

Una vegada acabat el primer concert serà el torn de la disc-jòquei Inga Copeland. Antiga component del duet de pop psicodèlic Hype Williams presentarà a Barcelona el seu primer treball en solitari: ‘Actress’. Les actuacions en directe de Copeland són famoses pel poc convencionalisme que hi posa i per explotar el seu so més futurista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any