Figueres es lliura al millor circ internacional

  • El Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres escull les vint-i-quatre atraccions més destacades del panorama circense internacional i les porta a concurs

VilaWeb
Redacció
27.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana Figueres és l’escenari del festival internacional de circ més important que es fa la país. Cada any el Festival Internacional de Circ fa una selecció de les vint-i-quatre atraccions més destacades del panorama circenses internacional i les porta a concurs. Aquest any es podran veure les representacions inèdites de més de setanta artistes provinents de catorze països diferents. A més la gran final, que serà dilluns al vespre, es farà en una nova carpa gegant instal·lada al recinte firal de la localitat.

El Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres s’inspira en les cites més destacades del sector com ara els festivals de WuQuiao, Budapest o Montecarlo, i vol potenciar l’entrada d’artistes emergents i propostes de qualitat en el circuit europeu. Aquest any es podran veure catorze espectacles diferents de malabars, cines aèries, equilibri, trapezi i contorsió entre més. El concurs es divideix en dues semifinals: l’Espectacle Vermell que es fa avui i l’Espectacle Blau que es farà demà. Els artistes escollits passaran a la gran final de dilluns, que s’anomena Espectacle Or.

En els darrers trenta anys el circ europeu s’ha renovat molt apostant pels espectacles de qualitat, obrint-se a noves propostes i decantant-se cap a un públic de totes les edats. Aquesta és la raó de ser del Festival Internacional de Circ de Figueres, que vol ser una trobada de referència per la promoció i la difusió de les arts circenses en majúscules. I ho fa buscant atraccions mai vistes en els circs europeus i per això la presència internacional, amb companyies xineses, americanes i de diversos països de l’Àsia Central, és un dels seus punts forts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any