La fascinació de Dalí per Velázquez a la mostra ‘Què hi ha de nou? Velázquez’

  • El Teatre Museu de Figueres inaugura la remodelació de la Sala de les Loggies amb onze quadres que reinterpreten en clau daliniana algunes obres del pintor sevillà

VilaWeb
Redacció
27.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de quatre mesos d’obres per engrandir i millorar l’espai aquesta setmana s’ha obert al públic la Sala de les Loggies del Teatre-Museu Dalí de Figueres. En aquest espai que exposa l’obra tardana del pintor s’hi pot veure la mostra temporal ‘Què hi ha de nou? Velázquez’. Formada per onze pintures inèdites i un bust del pintor sevillà, els visitants podran captar la fascinació de Dalí sentia per Velázquez.

Amb la remodelació, la Sala de les Loggies ha quedat dividida en tres espais diferenciats i l’exposició temporal ‘Què hi ha de nou? Velázquez’ es troba a la tercera sala. A les onze pintures exposades, Dalí reinterpreta algunes obres del pintor sevillà. Una de les més representatives és ‘La Perla’, on Dalí recrea ‘La infanta Margarita’, una de les obres cabdals de Velázquez. La influència del pintor sevillà es reforça amb el Bust de Velázquez que es metamorfosa en tres personatges que conversen entre sí. El títol de l’exposició fa referència al comentari que feia Dalí cada vegada que visitava les obres de Velázquez al Prado.

La resta d’espais de la sala de les Loggies mostren obres de Dalí dels anys seixanta i setanta, l’etapa menys coneguda del pintor empordanès. La majora d’obres estan protagonitzades per aparells estereoscòpics, il·lusions òptiques i obres de gran format. El conjunt, a més de recollir una notable representació de pintures dalinianes d’aquest període, exemplifica l’interès de l’artista per la percepció visual i les seves paradoxes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any