Les estrenes: L’acció de ‘Kingsman: servicio secreto’ i ‘Samba’ en català arriben als cinemes

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
27.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després del lliurament dels premis Oscar diumenge passat, aquest cap de setmana la cartellera es renova amb un bon reguitzell d’estrenes. ‘Kingsman: Servicio Secreto’ és un film protagonitzat per Colin Firth que s’inspira en la sèrie còmics ‘The Secret Service’, creada pel guionista  de ‘Kick Ass’ Mark Millar. En català s’estrena el film francès ‘Samba’, que explica la història d’amor entre en immigrant senegalès i una alta executiva que es coneixen en una ONG. Aquesta setmana també són novetat els films de ciència ficció ‘Ex Machina’, la cinta italiana ‘Le meraviglie’ i el documentari espanyol ‘Amazonas, el camino de la cocaína’.

> Kingsman: The Secret Service (‘Kingsman: Servicio Secreto’). Direcció: Matthew Vaughn. Intèrprets: Sofia Boutella, Samantha Womack; Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hamill. Gènere: Acció. Esbós: Una organització britànica d’espies ultra secreta recluta a un noi del carrer, poc refinat però molt prometedor. Quan l’estan sometent a per un dels seus programes d’entrenament, un geni de la tecnologia peculiar i molt perillós posa en perill la seguretat mundial. (Vídeo).

> Samba. Direcció: Olivier Nakache i Eric Toledano. Intèrprets: Charlotte Gainsbourg, Izïa Higelin, Hélène Vincent; Omar Sy, Tahar Rahim, Isaka Sawadogo. Gènere: Comèdia. Esbós: Samba és un senegalès que fa deu anys que malviu a França. Alice és una directora executiva molt estressada. Ell està disposat a fer el que calgui per aconseguir el permís de treball i ella intenta deixar enrere la seva vida anterior, treballant en una ONG. Tots dos lluiten per tirar endavant individualment fins que el destí els uneix. En català. (Vídeo).

> Ex Machina. Direcció: Alex Garland. Intèrprets: Alicia Vikander, Deborah Rosan, Evie Wray; Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Corey Johnson. Gènere: Ciència ficció. Esbós: Caleb és un jove programador que treballa en una de les majors empreses d’Internet del món. Un dia guanya una setmana de vacances a la mansió del president de la companyia però ràpidament Caleb descobreix que haurà de participar en un experiment: interactuar la primera dona robot creada amb intel·ligència artificial. (Vídeo).

> Le meraviglie (‘El País de las Maravillas’). Direcció: Alice Rohrwacher. Intèrprets: Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu, Monica Bellucci; Luis Huilca Logroño, Andre M. Hennicke, Carlo Tarmati. Gènere: Drama. Esbós: Una família viu voluntàriament aïllada en una atrotinada granja al sud d’Itàlia per estar més a prop de la natura. Però el seu rígid ordre es veurà alterat amb l’arribada de Martin, un jove delinqüent enviat per un programa de reinserció, i la presència de l’equip d’un concurs de televisió que promet luxosos premis a la família més tradicional. (Vídeo).

> Amazonas, el camino de la cocaína. Direcció: David Beriain. Gènere: Documentari. Esbós: Més enllà des estereotips creats pel cinema i la televisió el narcotràfic és un món clandestí que mou molts diners, persones i deixa un profund rastre de violència per tot arreu on passa. La cinta remunta el riu Amazones per descobrir un dels llocs més salvatges i recòndits del planeta llastats pel tràfic de cocaïna. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any