La Casa de la Generalitat proposa descobrir l’Alger

  • Avui dimecres a les 19h, la Casa de la Generalitat proposa 'Descobrir l’Alguer, una ciutat catalana a Sardenya', amb un documental realitzat en el català tal com es parla -ai làs menys que abans- a l’Alguer: 'Lo dia en què els peixos han escomençat a pescar'.

VilaWeb
Redacció
25.02.2015 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De tots els territoris on es parla català, el més curiós és sense cap mena de dubte l’Alguer, a l’illa de Sardenya.

En aquesta ciutat, la llengua catalana és present des del segle XIV, quan va ser repoblada per catalans, després d’una guerra guanyada per la Corona catalana contra Gènova. Tot i que avui la transmissió familiar d’aquesta llengua ha disminuït molt, és encara present a l’Alguer, tant en les converses de la gent com en la retolació de la ciutat. El català que s’hi parla ha estat influït per l’italià i pel sard, però no planteja cap problema important de comprensió a un parlant de català de Perpinyà o de Barcelona.

Així doncs, per tal de conèixer millor l’Alguer, la Casa de la Generalitat presentarà un documental excepcional sobre la realitat d’aquesta ciutat. Un documental realitzat en el català tal com es parla a l’Alguer: ‘Lo dia en què els peixos han escomençat a pescar’. La projecció d’aquest documental tindrà lloc en presència dels seus directors i també del delegat de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer.

Aquí  trobareu un tast d’aquest documental

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any