Salvador Brotons: ‘A Catalunya ho tenim tot per a triomfar’

VilaWeb
Redacció
24.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Salvador Brotons, compositor i director d’orquestra català, respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of Independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb, que reproduïm en català.

—Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?
—Per a poder ser un país normal i lliure, on puguem decidir per nosaltres mateixos, administrar els nostres recursos econòmics i gestionar la cultura i les tradicions pròpies. La història ens demostra que l’estat espanyol no ens ha entès mai. Voldria un país nou, just i net per a començar des de zero, construir en positiu amb les nostres conegudes ganes de treballar bé i estar-ne orgullosos.

―Què pot aportar una Catalunya independent al món?
—Catalunya podria ser un país envejable al món. Ho tenim tot per a triomfar: bona situació geogràfica, bon continent, el millor mar, excel·lents muntanyes, clima excepcional amb estacions. La gent té iniciativa i ganes de treballar. Ens agraden els desafiaments i la superació. Catalunya pot aportar totes aquestes característiques i difondre-les sense condicionants per poder esdevenir un país pròsper.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any