La prova que causa sensació a Amèrica: podeu aguantar tres minuts mirant aquest vídeo sense fer res més?

  • Un vídeo satíric que critica que a Internet no es pugui mantenir l'atenció ni tres minuts encén una forta polèmica

VilaWeb
Redacció
21.02.2015 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es tracta simplement de mirar aquest vídeo i veure si sóu capaços d’estar els tres minuts sense fer res més. Sense obrir una altra pestanya, sense fer un cop d’ull a twitter, sense consultar el correu al mateix temps. L’experiment és en realitat un vídeo humorístic que està causant una gran polèmica als Estats Units …perquè la major part de la gent reconeix que no pot estar-se ni tres minuts quiet.

El diari online Vox, una de les publicacions de més èxit ara mateix, ha tret el vídeo de Youtube i l’ha convertit en debat nacional a partir d’aquest article. (ací la traducció automàtica al català)

Els autors del vídeo critiquen el fet que cada vegada les persones tenim menys capacitat d’atenció. I de fet afirmen que ningú no aguanta el seu vídeo tres minuts sense intentar consultar alhora twitter o mirar de cua d’ull el correu. El fet és que diversos estudis donen validesa a l’argument i retraten com l’espai d’atenció que una persona està disposada a donar és cada cop més curt. Si abans un programa de vídeo de mitja hora era habitual avui els mateixos creadors ja ni s’ho plantegen i ho trenquen tot en peces més petites.

És això dolent per a la societat? És la pregunta que els autors del vídeo i del reportatge es fan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any