Inauguració MAT/THT : Manuel Valls reconeix la lluita dels militants anti Mat/THT nord-catalans

  • Ahir divendres, el primer ministre de l'estat francès Manuel Valls i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, van inaugurar la línia MAT/THT. El Primer Ministre francès ha retut homenatge als elegits nord-catalans per la seua lluita i per aconseguir que es soterrés la línia a Catalunya Nord ...>>
    Ds. 21 de febrer del 2015

VilaWeb
Redacció
21.02.2015 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 Una obrera francesa i un obrer espanyol van connectat simbòlicament, ahir al migdia al túnel soterrani, dos cables per representar l’entrada en funcionament de la línia Mat/THT, encara que aquesta no entrarà en funcionament fins al mes de juny. Els dos caps de govern, que han recalcat que aquesta és una ‘proesa tecnològica’, han descobert, també, una placa commemorativa abans de reunir-se amb diversos centenars de convidats francesos i espanyols i de pronunciar els discursos.

Per a Manuel Valls, aquest projecte és també ‘un èxit democràtic’, amb quinze mesos de concertació: ‘El debat ha sigut llarg i difícil, hi ha hagut molta oposició, i es pot comprendre, ja que es tractava de preservar aquests paisatges excepcionals, i l’enterrament era, és clar la bona solució.

‘D’aquesta interconnexió, se n’ha parlat durant 25 anys, però des de 2008 i, amb la decisió dels governs, el procés ha estat ràpid’, ha declarat el president del directori de Réseau Transport d’Électricité (RTE) encarregat de la producció i de l’alta tensió a l’estat francès, Dominique Maillard, per la seua banda.

Ara començarà una serie de proves en aquesta línia que, cal recordar entrarà en funcionament el mes de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any