Boadella fa un numeret provocador a la delegació de la Generalitat a Madrid

  • Va participar en un acte a la llibreria Blanquerna en què van parlar d'una Catalunya infectada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.02.2015 - 15:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llibreria Blanquerna, la seu de la Generalitat de Catalunya a Madrid, va ser ahir l’escenari d’un acte d’hostilitat contra l’independentisme. S’hi va fer la presentació del llibre ‘Me gusta Cataluña, me gusta España’, del periodista Sergio Fidalgo, que va estar acompanyat de de diverses personalitats anticatalanistes, com ara l’actor Albert Boadella, que es va presentar amb una màscara de metge fent veure que es protegia del ‘virus del catalanisme’; el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch; l’ex-diputat de Ciutadans Jordi Cañas i els periodistes Anna Grau, Xavier Horcajo i Albert Castillón. S’hi va arribar a comparar el nacionalisme català amb el virus Ebola.

Pràcticament tots els assistents a l’acte han acusat aquests últims temps les institucions catalanes de voler-los silenciar, de no donar-los veu o marginar-los. I va ser justament en un espai gestionat per la Generalitat on van tenir l’oportunitat de tornar a comparar l’independentisme amb el nazisme, de fer comparacions ofensives i fins i tot de qüestionar la persecució del català durant el franquisme.

Fou Jordi Cañas qui ho va comparar l’independentisme amb l’Ebola: ‘El nacionalisme és l’Ebola de la raó, de l’ètica i de la decència. El virus que contamina i enverina la ment dels ciutadans A aquest virus se l’ha de guanyar, amb un objectiu: curar-nos-en’.

Segons un crònica del diari Ara, Boadella va ser el primer a comparar el sobiranisme amb un virus. ‘Catalunya pateix el virus de la paranoia’, va dir, comparant-ho amb la situació d’Alemanya i d’Itàlia als anys trenta, quan hi va haver l’ascens del feixisme i del nazisme. A més, va arribar a qüestionar que Catalunya patís una forta repressió per part del franquisme. Va arribar a afirmar: ‘No hi ha ni un sol edicte en què es prohibís el català, ni tan sols amb Felip V’. I va reblar: ‘Diuen que no se senten espanyols, doncs s’hauran de fotre! Són els més espanyols’.

El to agre, fins i tot amb insults, va continuar amb la intervenció de la periodista Anna Grau, que és una de les entrevistades en el llibre que es presentava. ‘Començo a detectar cansament, afartament, ganes de dir-los aneu a prendre pel cul’, va exclamar.

El periodista Albert Castillón es va queixar que la informació meteorològica de TV3 no li digui quina temperatura hi haurà a Terola, i va pronosticar, segons el relat de l’acte que fa Crónica Global, que el procés sobiranista no durarà gaire. ‘L’estelada amb l’estrella blanca ha substituït la senyera, però aquesta bogeria no durarà gaire’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any