El govern català assegura que els països de la UE veuen bé l’obertura de delegacions

  • El secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, assegura que la jurisdicció catalana i espanyola dóna cobertura legal a les 'ambaixades'

VilaWeb
ACN
15.02.2015 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, ha assegurat aquest diumenge que els països de la Unió Europea (UE) veuen ‘amb bons ulls’ l’obertura de delegacions catalanes a l’exterior. En una entrevista al canal 3/24, Albinyana ha assenyalat que les converses que el govern català ha tingut en els últims mesos per a la creació de les seus de Viena i Roma han permès constatar que els països de la UE creuen que les delegacions catalanes ‘poden ajudar a incentivar i promoure els intercanvis comercials i culturals’. ‘De fet, la llei les empara’, ha reblat el secretari d’Afers Exteriors, que ha volgut recordar que ‘tant els marcs jurídics catalans com els espanyols’ donen cobertura legal a les delegacions.

Albinyana ha assegurat que la resta de països de la UE veuen Catalunya com ‘un territori importantíssim de la península i amb una potència econòmica enorme’ i que estan convençuts que les delegacions ‘ajudaran a incentivar i promoure els intercanvis econòmics, comercials, culturals i institucionals’.  

El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea ha dit que al govern no li consta que l’executiu de Mariano Rajoy hagi presentat cap recurs en contra i que li ‘costaria creure’ que ho acabi fent perquè ‘tots els marcs jurídics possibles, tan catalans com espanyols’ donen cobertura legal a les delegacions. En qualsevol cas, ha dit que si el recurs s’acaba presentant ‘el Govern decidirà què fer i actuarà’.

Paral·lelament, Albinyana ha assegurat que les delegacions de Viena i Roma ‘estan preparades per començar a funcionar en les properes setmanes’. De la possibilitat d’obrir més delegacions a l’estranger, el secretari d’Afers Exteriors ha dit que caldrà esperar a després de les eleccions del 27 de setembre ja que ‘correspondrà al proper govern continuar, o no, la política d’acció exterior’ de l’actual executiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any