Camats: ‘Mas ens demostra cada dia que està de campanya electoral i que fa de candidat’

  • ICV reclama a Podem que aclareixi el seu objectiu el 27-S: 'aparèixer o tombar les polítiques de CiU a Catalunya'

VilaWeb
ACN
01.02.2015 - 15:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, considera que els últims actes i anuncis del president de la Generalitat, Artur Mas, demostren que ‘cada dia està de campanya electoral i fent de candidat’. ‘Ara ens presenta un llistat de lleis urgents que fa poc creïble que qui governa des de fa 4 anys Catalunya tingui pressa per aprovar la Llei de Formació Professional o la del Servei d’Ocupació de Catalunya’, ha assenyalat Camats des de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. ‘Té posat el barret de candidat’, ha puntualitzat la coordinadora nacional d’ICV, que també ha reclamat a Podem que aclareixi el seu objectiu pel 27-S: ‘Aparèixer o tombar les polítiques de CiU a Catalunya’.

‘Entenem que cadascú defensi el seu projecte polític, ICV ho fa, però ara no es tracta només d’emergir i quedar un davant de l’altre’, ha continuat Camats, reflexionant així sobre la voluntat de Podem de presentar-se en solitari a Catalunya. ‘Ara el que es tracta és de si tombem o no la política que està ofegant el dia a dia de la gent. I ni Podem ni ICV això ho poden fer en solitari’, ha recalcat la coordinadora nacional d’ICV, que ha reiterat que el partit ecosocialista tindrà tota l’ambició i la ‘generositat’ per ‘construir una alternativa a Catalunya que retorni el poder a la gent’. ‘Nosaltres sempre hem dit que l’emergència nacional, social i econòmica són la mateixa i que de cap de les maneres ho solucionem amb un govern com el del president Mas i unes eleccions a vuit mesos vista’, ha insistit.

‘La gent ens empeny a buscar confluències per formar una alternativa a Catalunya que desplaci l’actual govern insensible de la Generalitat’, ha comentat Camats, que ha constatat que ara no és el moment de ‘competir’ entre les forces d’esquerres. ‘Entre aquells que compartim un diagnòstic hem de sumar. I ho vam veure ahir als carrers de Madrid, quan molta gent va reclamar un tomb a la situació actual’, ha posat d’exemple la coordinadora nacional d’ICV, que ha finalitzat opinant sobre el projecte de Constitució catalana del grup de juristes encapçalat per Santiago Vidal. ‘Que aquestes iniciatives apareguin demostra que tot s’està desmuntant i que la gent vol repensar-ho i canviar-ho tot’, ha valorat.

‘I també emmarquen la importància del moment en què vivim i que les properes eleccions del 27-S estan encarades per canviar-ho tot i no només en un aspecte com vol el president Mas’, ha conclòs Camats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any