ICV i EUiA aproven confluir amb Guanyem, Podem i Procés Constituent a Barcelona

  • La proposta per reunir les forces d'esquerres a les municipals obté un ampli suport en els dos partits

VilaWeb
ACN
01.02.2015 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV i EUiA han validat l’acord per confluir amb altres forces d’esquerres de cara a les properes eleccions municipals a Barcelona el 24 de maig. L’acord preveu concórrer en una candidatura que ha d’aplegar ICV, Guanyem Barcelona, EUiA, Podem i Procés Constituent. En el cas d’ICV la proposta d’acord ha obtingut en referèndum un 89% de vots favorables, un 3% de vots contraris i un 8% d’abstencions. Per la seva part l’Assemblea d’EUiA a Barcelona ha validat l’acord amb el 94,6% dels vots afirmatius, el 4,1% d’abstencions i l’1,4% negatius.

Aquest cap de setmana s’acabava el termini perquè les dues formacions prenessin una decisió de cara a les properes eleccions municipals i en tots dos casos han votat favorablement a la proposta de confluir en una candidatura d’esquerres amb altres forces.

La militància d’ICV de Barcelona ha validat l’acord amb Guanyem Barcelona, EUiA, Podem i Procés Constituent. Durant la darrera setmana, les agrupacions d’ICV al conjunt dels districtes de la ciutat, així com la organització de Joves d’Esquerra Verda (JEV), han sotmès la proposta d’acord a un referèndum. L’objectiu és, segons explica la formació en un comunicat, la ‘creació d’un espai més ampli per retornar la ciutat a la gent i la dignitat als barris.’

Per la seva part l’Assemblea d’EUiA a Barcelona també ha validat l’acord per àmplia majoria. Un 94,6% dels participants en el referèndum que ha fet la formació han donat suport a la proposta, que té com a objectiu, segons afirma EUiA en un comunicat, ‘avançar cap un nou espai polític que retorni les institucions al veïnat de Barcelona’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any