Oltra, Morera, Mollà i Marzà, candidats de Compromís a les Corts

  • Morera acompanyarà Oltra com a candidat per València · Gairebé trenta mil persones van votar a les primàries de la coalició

VilaWeb
Redacció
01.02.2015 - 09:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís ja té els candidats per a les eleccions a les corts i a les principals ciutats del país, després d’haver fet un procés de primàries obert per escollir tots els membres de les llistes. Mònica Oltra va rebre un suport contundent per a ser la candidata a la presidència de la Generalitat, amb més de 22.000 vots. Els caps de llista d’Alacant, Castelló i València són Mireia Mollà, Vicent Marzà i Enric Morera, respectivament. Morera va obtenir gairebé 12.000 vots, Mollà més de 2.000 i Marzà pràcticament 2.300.

La candidatura de les municipals de València tindrà Joan Ribó de cap de llista, amb el vot de 2.670 participants de les primàries. A Alacant el candidat serà Natxo Bellido, que va aconseguir gairebé 400 vots. I a Castelló el candidat serà Enric Nomdedéu, amb 942 vots a les primàries.

El resultat de la votació per a les llistes de les corts és el següent: per Alacant, Mireia Mollà, Rafa Climent, Josep Nadal, Marian Campello i Imma Orozco, en les cinc primeres posicions.

Per Castelló, Vicent Marzà, Mònica Alvaro, Marta Sorlí, Víctor Garcia i Belén Bachero.

Per València, Enric Morera, Fran Ferri, Jordi Juan, Maria Josep Ortega, Teresa Garcia, Isaura Navarro, Cristina Suñer, Paco Garcia, Graciela Ferrer, Josep Miquel Moya i Rafael Vicent Xambó, en les onze primeres posicions.

A l’hora de valorar els resultats cal tenir en compte que, d’acord amb el reglament, hi havia posicions reservades als diversos partits de Compromís i que la composició final de la llista va vinculada també a aquest fet i a la paritat de sexes. A València, aquests llocs reservats, aquestes ‘garanties de pluralitat’, eren els números tres, cinc i set; a Alacant, el dos i el quatre, i a Castelló, el tres. Amb el resultat de les primàries i l’aplicació del reglament, les llistes resultants es poden consultar ací.

Entre els candidats a batlle en les ciutats mitjanes i petites es destaquen cares conegudes com la del cantant Pau Alabajos, que encapçalarà la llista local de Torrent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any