Un militar espanyol atropella i mata un mosso d’esquadra en un control de trànsit

  • El conductor es va fugar i va ser detingut 45 minuts després

VilaWeb
ACN
01.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un mosso d’esquadra es va morir atropellat ahir en un control de trànsit a la C-58 a Sant Quirze del Vallès. El sinistre es va produir a les 7.15 a prop de la plaça del Mil·lenari de Sabadell. Un turisme –un BMW sèrie 3 de color platejat– es va saltar el control i va envestir un dels agents, un caporal de trànsit, que va morir a causa de les ferides. El conductor es va fugar però va ser interceptat 45 minuts després a Santa Coloma de Gramanet. El conductor, un membre del Grup Militar d’Alta Muntanya de la caserna del Bruc, va ser arrestat i traslladat a dependències policíaques.

L’autor dels fets, un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramanet, està detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi.

Els mossos havien establert un control de trànsit  al quilòmetre 12 de la carretera C-58. Pels volts de les 7.30 un turisme, d’alta gamma, es va apropar al control a gran velocitat. Els agents li van fer indicacions perquè s’aturés però el conductor del vehicle va accelerar, va envestir un capural i va fugir. El mosso va resultar ferit molt greu per la violenta envestida. Els agents que es trobaven al lloc el van assistir fins que va arribar l’ambulància medicalitzada però finalment es va morir.

Immediatament es va activar un ampli dispositiu de recerca del vehicle fugitiu. A les 7.49 hores una patrulla de mossos va veure el vehicle que buscaven, quan es dirigia a Barcelona per la carretera C-17, dins els terme municipal de Montcada i Reixac. El turisme els va sobrepassar a gran velocitat.

La patrulla va seguir el vehicle fins a la cruïlla del carrer de Jacint Verdaguer, a Santa Coloma de Gramenet. La prova d’alcoholèmia  va donar un resultat positiu de 0,71 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, van informar els Mossos. El detingut va ser traslladat a dependències policíaques i passarà a disposició judicial els pròxims dies.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, explica que el conductor va fugir del control i va donar positiu en el control d’alcoholèmia després d’haver atropellat mortalment l’agent dels mossos:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any