Pablo Iglesias: ‘El 2015 és l’any del canvi i guanyarem les eleccions al PP’

  • Milers de ciutadans clamen pel canvi polític a Espanya en la marxa convocada per Podem

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.01.2015 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de milers de ciutadans d’arreu de l’estat espanyol participen aquest migdia en la marxa convocada per Podem a Madrid per demanar un canvi polític i la fi de govern del PP. Enmig d’un ambient festiu i reivindicatiu, una riuada de manifestants omple el recorregut de la marxa, des de la plaça de Cibeles fins a la Puerta del Sol, en una demostració de força del partit liderat per Pablo Iglesias. Al crit de ‘Sí que es pot’ i ‘Tic, tac, tic, tac’, els carrers del centre de Madrid s’han tenyit de lila i s’han omplert de cartells reivindicatius i banderes. Una gran pancarta amb el lema ‘És ara’ encapçala la manifestació, que s’ha batejat com la Marxa del canvi.

En aquest vídeo podeu veure el discurs sencer de Pablo Iglesias:

‘El 2015 és l’any del canvi i guanyarem les eleccions al Partit Popular’, ha exclamat el seu secretari general, Pablo Iglesias, al final del recorregut. Iglesias, que ha estat aclamat i rebut amb crits de ‘president, president!’, ha insistit que és ‘el moment del canvi’, i n’ha posat d’exemple al nou govern de Grècia. ‘Ha fet més en sis dies que altres governs en anys’, ha assegurat. Durant el seu discurs a la Puerta del Sol, Iglesias ha reiterat que ‘somiem, però ens prenem seriosament els nostres somnis’.

Durant el seu discurs, Iglesias ha afirmat que és l’hora d’impulsar canvis en el mercat de treball, en els incentius a les energies renovables, en el control dels comptes públics, en la reestructuració del deute o en la lluita pel frau fiscal. El secretari general de Podem ha respost a aquells que titllen el canvi que defensa el seu partit d”experiment o caos’, que ells en diuen ‘democràcia’. ‘Somiem, però ens prenem molt seriosament els nostres somnis’, ha reiterat insistentment des de l’escenari instal·lat a la Puerta del Sol, on ‘va començar tot amb el 15-M’.

Pablo Iglesias ha afirmat que ‘les polítiques de Rajoy no creen ocupació’, sinó que ‘reparteixen misèria’. ‘Aquesta és la recuperació?’, s’ha preguntat. El dirigent de Podem també ha parlat de corrupció i ha opinat que no es resumeix tan sols en aquells ‘sense vergonya que posen la mà a la caixa’. ‘Corrupció és que l’1% dels rics tinguin el mateix que el 73% dels espanyols’, ha denunciat, alhora que ha afirmat que, des que va començar la crisi, ‘tenim un 27% més de rics, el mateix nombre de gent que viu al llindar de la pobresa’. Iglesias ha acusat els defensors del totalitarisme, les retallades i les polítiques d’austeritat de ‘trencar’ el sistema i ‘dividir’ el país en dos: ‘els de dalt i els de baix’.

‘La democràcia és la possibilitat de canviar allò que no funciona i el que han fet els governs d’aquest país no ha funcionat’, ha defensat. ‘No estem aquí per a protestar, sinó perquè sabem que ara és el moment i de què el puguem aprofitar en depèn tota una generació sencera a qui devem un país i un futur millors’, ha reblat el dirigent de Podem, el qual ha fet una crida a desplegar un ‘pla de rescat’ per als ciutadans. Durant la seva intervenció, Iglesias l’han interromput en diverses ocasions amb crits de ‘Sí es pot’, que també s’han sentit amb força durant tota la manifestació, que ha començat a les 12 des de la plaça de Cibeles.

Heus ací el vídeo íntegre de la marxa d’avui a Madrid:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any