‘La pell freda’, entre els cent millors llibres del segle pels russos

  • La llista de la revista Afisha també inclou 'L'ombra del vent', de l'autor català Carlos Ruiz Zafón

VilaWeb
Redacció
30.01.2015 - 21:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La prestigiosa revista russa Afisha ha elaborat una llista amb els cent millors llibres del segle XXI publicats fins ara i, enmig, hi ha la novel·la d’Albert Sánchez Piñol ‘La pell freda’ (La Campana). Segons el portal Culturamas, es tracta d’una llista confeccionada per mig centenar de persones, entre redactors, escriptors, crítics i periodistes de la revista.

‘La pell freda’ va ser escrita originàriament en català i ha estat traduïda a trenta-set llengües. L’edició en català ha venut més de cent-cinquanta mil exemplars. També és l’obra amb la qual Sánchez Piñol va saltar a la fama.

La llista també inclou la novel·la d’un altre autor català, Carlos Ruiz Zafón, per ‘L’ombra del vent’, que, en aquest cas, és escrita originàriament en castellà. L’obra de Ruiz Zafón també ha estat traduïda a més de trenta llengües.

El centenar d’obres que proposa la revista russa no són ordenades de millor a pitjor, sinó que les presenta per ordre alfabètic. Una majoria dels llibres que proposa són d’autors russos i un bon nombre són d’autors nord-americans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any