La caiguda d’un mur pel vent fa un mort a Benimàmet

  • Protecció Civil dóna per acabat l'episodi de vent més intens a Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
30.01.2015 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un home s’ha mort aquest matí per la caiguda d’un mur a causa del vent a la pedania valenciana de Benimàmet. Segons que ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, la víctima, de 34 anys d’edat, es trobava treballant a prop, en un solar, i el mur, de quatre metres d’alçada i 50 centímetres de gruix, li ha caigut al damunt. 

La principal hipòtesi de la caiguda del mur són les fortes ratxes de vent que bufen des d’aquesta matinada. L’Ajuntament de València tancat tots els parcs i jardins de la ciutat.

Al País Valencià les ventades han obligat l’avió que duia l’equip del Vila-real a avortar l’aterratge a l’Aeroport de Castelló i fer-ho al de València. Era el segon vol que s’operava des del polèmic aeroport i l’aparell ha acabat aterrant al de València.

Pel que fa el Principat, Protecció Civil ha donat per acabada la fase més intensa de l’episodi de vent i ha rebaixat el nivell del pla Procicat a prealerta. Els punts de control han registrat ratxes de 151 km/h a Puigsesolles, de 125 km/h a Portbou i de 113 km/h a Montsec d’Ares. Els vents ‘han estat forts però no extrems’, ha conclòs el director de Protecció Civil, Jordi Aurich. El capítol es tanca sense cap ferit i amb incidències menors: caiguda d’arbres i alguns despreniments d’objectes. El 112 ha rebut 408 trucades, la xifra resulta destacable ja que el temporal ha estat de matinada, un factor que ha ajudat a minimitzar les afectacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any