Es manté l’alerta per ventades fortes al Principat, que de moment no han causat grans danys

  • El vent ha bufat amb força a les comarques de la serralada Litoral i pre-Litoral, a més de les centrals · Els cops de vent han obligat l'avió que duia el Vila-real a avortar l'aterratge a l'Aeroport de Castelló

VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
30.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alerta per l’episodi de fortes ventades prevista per avui a la nit al Principat es manté a primera hora del matí. Tot i ratxes superiors als 100 km/h en molts indrets de l’àmbit metropolità de Barcelona i del Camp de Tarragona, no hi ha hagut fins ara greus incidències ni danys. A les Illes també s’havia activat l’alerta per ventada i el govern valencià havia alertat de vent fort a les comarques de l’àrea de València i del nord d’Alacant.

Justament al País Valencià les ventades han obligat l’avió que duia l’equip del Vila-real a hagut d’avortar l’aterratge a l’Aeroport de Castelló i fer-ho al de València. Era el segon vol que s’operava des del polèmic aeroport i l’aparell ha acabat aterrant al de València.

Al Principat, el telèfon d’emergències, el 112, ha rebut més de dues-centes cinquanta trucades per la ventada i els Bombers han sortit dos centenars de vegades, la majoria des del Vallès Oriental i Occidental, el Barcelonès, la Selva i el Tarragonès. La majoria de sortides han estat per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà amb desperfectes pel vent o amb perill de caure, arbres i branques caiguts i obstacles arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas en vies interurbanes o urbanes.

Les estacions del Meteocat han registrat ratxes de vent fort a Puig Sesolles (Vallès Oriental), amb 151 km/h; a Mas de Barberans (Montsià), amb 106 km/h, i a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), amb 94 km/h. Segons el Servei Català de Trànsit, no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana d’extremar la precaució en la conducció i d’evitar en la mesura que sigui possible de circular amb moto o bicicleta avui al matí.

Amb el Pla Procicat en fase d’alerta, la Generalitat aconsellava a la nit d’evitar els espais exteriors, estar atents a les primeres incidències de l’entorn per extremar les precaucions i evitar la mobilitat durant la franja de més risc, fins avui a migdia. Ensenyament no ha suspès les classes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any