Recomanen de romandre a casa per protegir-se del vent aquesta matinada

  • Es preveuen ratxes de més de 90 km/h a l'àmbit metropolità, Camp de Tarragona, comarques centrals valencianes i les Illes

VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
30.01.2015 - 01:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons Protecció Civil, el vent es va intensificant amb el pas de les hores. Està previst que el que bufi aquesta matinada i fins demà al matí serà molt intens: grau 5 en l’escala de 6 graus de perill. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu ratxes de més de 90 km/h, o fins i tot els 120 km/h, en zones urbanes de l’àmbit metropolità i del Camp de Tarragona on habitualment no bufa el vent i, en conseqüència, no estan prou preparades per a resistir-lo. També el govern valencià ha alertat dels forts vents a les comarques de la província de València i del nord d’Alacant. A les Illes també s’ha activat l’alerta per les ventades.

Fins la 1 de la matinada, el telèfon d’emergències, el 112, ha rebut 152 trucades per la ventada, la majoria des del Vallès Oriental i Occidental, el Barcelonès, la Selva i el Tarregonès. 

A Catalunya, la fase del Pla Procicat es troba en fase d’alerta. El sots-director Sergio Delgado ha aconsellat d’evitar els espais exteriors, estar atents a les primeres incidències de l’entorn per extremar les precaucions i evitar la mobilitat durant la franja de més risc, fins demà a migdia. Protecció Civil ha demanat molta prudència en els desplaçaments d’aquest divendres al matí i recorda que Ensenyament no ha suspès les classes de demà. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any