La Catalunya independent ha de tenir llengua oficial?

  • ‘Missatges directes’, setmana 4

VilaWeb
Redacció
30.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La quarta setmana dels ‘Missatges directes’ va agafar la Moderadora envalentida i decidida a fer un pas més. Parlarien de la llengua. De les llengües. Traurien el tema tabú dels tabús, el taló d’Aquil·les dels debats sobre el nou estat, la qüestió on resideixen tantes pors com trampes quan es parla de la independència. La Moderadora va agafar aire i va teclejar: ‘Creieu que la Catalunya independent ha de tenir una llengua oficial?’, sense saber ni ella mateixa com la respondria, arribat el cas. Per sort, només havia de moderar el debat, un debat en què presentaria, més que preguntes, reflexions.

Als carrers, el vent començava a pujar els esglaons previstos pels meteoròlegs i els serveis d’emergència recomanaven de restar a casa. Tot semblava indicar que seria un vespre de gran afluència a Twitter, però? Ho seria?

Doncs ho va ser. L’etiqueta #bilingüismeVW va ser com un ham per als esventats piuladors, encomanada com era a una paraula que, en un país tocat de llengua, ja ho deia tot. El debat va començar a agafar cos de seguida, els debataires van coincidir i discrepar, els conflictes esperats no van arribar a esclatar i les intervencions al TL de @Vilaweb_MD es van succeir fins ben passada l’hora de tancar. Ací teniu una mostra variada de les que van entrar dins el temps:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any