El jutge ordena l’alliberament dels detinguts per l’operació Pandora

  • Podran sortir de la presó demà, quan el jutge dicti l'ordre de llibertat condicional amb fiança de tres mil euros

VilaWeb
Redacció
29.01.2015 - 22:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els set empresonats en l’operació Pandora seran posats en llibertat demà per ordre del jutge Javier Gómez Bermúdez. Segons el diari La Directa, que cita fonts judicials, podran abandonar la presó demà a mitja tarda, quan es dictarà l’ordre de de llibertat condicional amb fiança de tres mil euros.

Tots set van ser detinguts el 16 de gener i aleshores el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó sense fiança. El mateix dia van detenir quatre persones més que no van ser empresonats, però els van imposar mesures cautelars.

El jutge atribueix als detinguts delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista, amb delictes de tinença i dipòsit d’explosius i de danys i estralls amb finalitat terrorista. A un dels detinguts li atribueix, a més, un delicte de falsedat en document oficial.

La notícia de l’alliberament arriba el mateix dia en què els mossos d’esquadra han vinculat els detinguts amb nou atemptats amb artefactes explosius contra bancs i seus d’empreses italianes a Barcelona, València i Madrid; contra la catedral de l’Almudena, a Madrid; i la basílica del Pilar, a Saragossa. Segons un comunicat dels mossos, els detinguts formaven part dels Grups Anarquistes Coordinats (GAC), que consideren una ‘organització terrorista de caire anarquista violent’.

 

Informació relacionada:

Els mossos vinculen els detinguts de l’operació Pandora amb nou atemptats amb artefactes explosius

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any