L’any que ve, vols de Barcelona a cinc ciutats dels EUA per menys de 300 euros

  • Ho ha anunciat la companyia Norwegian Airlines

VilaWeb
ACN
29.01.2015 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Norwegian Air Shuttle planeja de connectar Barcelona amb les ciutats nord-americanes de San Francisco, Los Angeles, Nova York, Miami i Orlando a partir del 2016. Ho ha dit el fundador i conseller delegat de l’aerolínia, Bjorn Kjos, que avui ha participat en la inauguració de les oficines corporatives de la companyia per al sud d’Europa a l’aeroport del Prat. També ha assegurat que els bitllets més barats d’anada i tornada per a aquestes rutes no costarien més de 300 dòlars i que, més enllà de 2016, l’aerolínia estudia d’expandir-se a mercats amb un fort creixement potencial, com ara l’Amèrica del Sud i, especialment, l’Àsia.

‘Barcelona és un punt clau per a Norwegian a curt i llarg radi’, ha declarat el conseller delegat de la companyia, que ha tancat el 2014 amb 828.218 passatgers a l’aeroport del Prat, és a dir, un agument del 36% respecte de l’any abans. Opera al Prat des del 2008 i n’ha esdevingut la setena aerolínia, amb més de 2,5 milions de passatgers durant aquests set anys.

Durant el 2015, Norwegian disposarà d’un quart avió a la base operativa de Barcelona, que permetrà de llançar cinc noves rutes aquest estiu: a Birmingham (el Regne Unit), Dubrovnik (Croàcia), Billund (Dinamarca), i Stavanger i Trondheim (Noruega). La quantitat de rutes que ofereix Norwegian des del Prat passarà d’11 l’estiu passat a 15 l’estiu vinent, amb 158 vols setmanals i una capacitat total de 29.388 places cada setmana.

Norwegian contribuirà a convertir Barcelona en un ‘hub’

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha celebrat la inversió de Norwegian a Barcelona. Aquest fet contribuirà a convertir Barcelona en un ‘hub’ aeroportuari internacional. Vila ha recordat que el compromís de Norwegian amb Barcelona es remunta al 2008 i cristal·litza ara amb l’obertura d’aquesta seu corporativa. El conseller també ha valorat positivament els plans de l’aerolínia d’expandir-se al mercat nord-americà i asiàtic durant els anys vinents.

El conseller ha apuntat que el mercat marcarà a les companyies la necessitat d’establir rutes entre Barcelona i les grans capitals dels Estats Units. Així mateix, ha recordat que el govern no s’oposa a la privatització d’AENA, però ha lamentat que el procediment de l’executiu espanyol no afavoreixi un marc de competència entre aeroports: ‘Es passa d’un únic agent públic a un únic agent privat’, ha dit. Finalment ha assenyalat que confiava que no es prenguessin decisions irreversibles en aquest camp.

L’aerolínia crearà trenta-cinc llocs de feina a les noves oficines de Barcelona

Les oficines que ha inaugurat Norwegian començaran a operar el mes entrant i ocuparan un espai de 600 metres quadrats en un edifici al peu de l’antiga torre de control de l’aeroport. Amb aquesta inversió, la companyia crearà trenta-cinc llocs de treball a Barcelona, que arribaran a una cinquantena d’aquí a un temps, en una instal·lació que assumirà part dels serveis centrals de de la companyia escandinava en màrqueting online i offline, vendes, ingressos per serveis complementaris i la coordinació de diversos aeroports, entre més. Actualment, Norwegian ja dóna feina a un centenar de persones al Prat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any