Un detingut a Perpinyà per blanqueig de capitals de milions d’€uros

  • Ahir dimecres, es va dur a terme una operació conjunta de la policia judicial de Tolosa de Llenguadoc, els duaners francesos, els mossos d'esquadra i la guàrdia civil contra el blanqueig de capitals a Tarragona i a altres ciutats, com ara Perpinyà, on es va detenir a una persona ...>>
    Dj. 29 de gener del 2015

VilaWeb
Redacció
29.01.2015 - 10:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot va començar ara fa dos anys a l’estat francès quan, a Perpinyà, es va començar a investigar una estafa a l’hisenda pública francesa. Estirant el fil, els investigadors van descobrir que el gruix de l’organització estava instal·lat a Tarragona. La xarxa internacional comprava cotxes nous de gamma alta a Alemanya a través de societats fantasmes situades a Espanya, Romania, Bulgària i Eslovènia. Després venien els cotxes nous a Itàlia i frança com si fossin de segona mà i s’estalviaven molts impostos. El frau pot superar els vint milions d’euros i, fins i tot, algunes fonts eleven la quantitat fins als vuitanta p cent milions.

S’han fet una vintena de registres en domicilis, oficines i despatxos de poblacions com el Vendrell, Cambrils, el Perelló, Roda de Berà, Torredembarra, Creixell i Tarragona, on s’ha escorcollat un despatx d’economistes. Alguns dels escorcolls s’ha allargat més de sis hores. També s’han efectuat registres a Barcelona, Perpinyà, Màlaga i Almeria.

Als detinguts se’ls atribueixen delictes contra la hisenda pública francesa, i de blanqueig de capital, principalment. També se’ls investiga per tràfic de drogues i prostitució. En total hi ha una trentena de detinguts.

La persona detinguda a Perpinyà, hi estaria interrogada en els locals de la policia judicial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any