Debat a la Universitat d’Alacant sobre els mitjans valencians en català

  • Una jornada acadèmica repassa avui la situació de la llengua a la premsa, la ràdio i la televisió

VilaWeb
Redacció
29.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat d’Alacant és avui la seu d’una jornada acadèmica sobre la situació dels mitjans en llengua catalana al País Valencià. La jornada, amb el nom de ComuCat, vol ser un observatori de la realitat lingüística dels mitjans valencians, pensada per tenir continuïtat els anys vinents. Entre els participants hi ha el director de VilaWeb, Vicent Partal.

La inauguració anirà a càrrec del rector de la universitat, Manuel Palomar. A continuació, el professor Josep Gifreu pronunciarà una conferència sobre l’espai de comunicació en català en el món global. Tot seguit hi haurà dues taules rodones en què s’analitzarà la situació actual de la llengua en els mitjans del país.

La primera tractarà sobre la situació de la llengua a la ràdio i la televisió, particularment afectades després dels tancaments de les emissions de RTVV i del senyal de TV3. Hi prendran part Amàlia Garrigós (periodista, ex-treballadora de RTVV i actualment directora del programa de ràdio El Mural, d’Escola Valenciana), Paco Lloret (coordinador de Ràdio Altea), Francesc Manel Anton (periodista, ex-treballador de Ràdio 9 Alacant); i Javier Marzal (catedràtic de comunicació audiovisual i publicitat i director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló). Serà moderada per Sandra Montserrat, professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.

A la vesprada hi haurà la segona taula rodona, titulada ‘Premsa i ciberpremsa: cap a on creixem?’, amb Moisès Vizcaino, de La Veu del País Valencià; Vicent Partal, director de VilaWeb; Francesc Viadel (professor del Departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull); i Francesc Martínez, professor del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any