Bustos i Daniel Fernández neguen la seva implicació en el cas Mercuri davant del TSJC

  • Acusats de tràfic d'influències i prevaricació per haver designat a dit una alt càrrec a Montcada i Reixac

VilaWeb
ACN
28.01.2015 - 15:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-diputat i ex-secretari d’Organització del PSC Daniel Fernández, l’ex-batlle de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà i regidor de la ciutat, Francisco Bustos, i la batllessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), María Elena Pérez han declarat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el primer judici del Cas Mercuri. Els germans Bustos han estat els primers en arribar al TSJC poc després de les nou del matí, i uns quants minuts més tard ho ha fet Fernández. L’última en arribar ha estat la batllessa de Montcada i Reixac. Tots ells estan acusats de tràfic d’influències i prevaricació per haver designat a dit una alt càrrec de l’Ajuntament de Montcada.

Bustos ha dit que tenia ‘la consciència molt tranquil·la’ i ha defensat que l’únic que va fer en la contractació de Carmina Llumà com a directora de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de Montcada i Reixac va ser ‘col·laborar i opinar’. Bustos ha mostrat la seva sorpresa perquè es convoqués un concurs públic per a designar un càrrec de confiança i ha asseverat desconèixer que s’havia posat en marxa aquest procés. En tot cas, ha reconegut que ‘és molt possible que preguntés als ajuntaments si necessitaven algú com Carmina Llumà ja que ‘havia quedat lliure’. Ha afegit però que Llumà ‘era la candidata de la batllessa’.

Per la seva banda, Daniel Fernández ha declarat que no tenia cap interès personal ni polític en el nomenament d’una alt càrrec per a l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Segons ell, va ser la batllessa de la localitat, María Elena Pérez, qui li va demanar la seva ‘opinió i col·laboració’ per al nomenament, que ell pensava que era un càrrec de lliure designació. Si hagués estat un concurs públic, ha dit, no hauria pogut opinar. En aquest sentit, Fernández ha volgut evidenciar que les converses telefòniques intervingudes demostren que desconeixia el procediment de selecció, tot i que ha assegurat que no reconeix les gravacions.

A les portes del TSJC s’han concentrat membres de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que fa d’acusació popular, i de moviments socials de Montcada que han mostrat pancartes en contra de la corrupció i els han rebut amb crits de ‘lladre’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any