El Teatre Lliure indaga en els estereotips de la literatura nord-americana a ‘Somni americà’

  • El muntatge, que es pot veure fins el març, es basa en texts d'Arthur Miller, John Steinbeck i Tennessee Williams

VilaWeb
Redacció
30.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La literatura nord-americana, sobretot la dels anys trenta i quaranta del segle XX, és plena de personatges estereotipats. Perdedors, somiadors frustrats, prostitutes que somnien vodevils i venedors que han alçat imperis del no-res són els protagonistes de ‘Somni americà‘, el darrer projecte de la companyia Les Antonietes i La Kompanyia Lliure. Dirigida per Oriol Tarrasón, l’obra es pot veure fins l’1 de març al teatre Lliure de Gràcia.

El muntatge es basa en fragments d’obres de grans dramaturgs nord-americans d’aquells anys, com ara Arthur Miller, Eugene O’Neill, John Steinbeck i Tennessee Williams. Per crear l’espectacle el director, Oriol Tarrasón, ha fet una tria de divuit personatges i els ha barrejats per explicar una sola història. N’ha resultat un petit però interessant passeig per l’univers de la literatura nord-americana.

Tot i que els texts pertanyen a un període de temps molt concret, l’obra és molt actual. Se situa en una botiga enmig del desert i tracta sobre el somni de personatges en un moment de trànsit. Els actors que hi intervenen són Pep Ambrós, Laura Aubert, Paula Blanco, Javier Beltrán, Annabel Castan, Mireia Illamola, Pol López, Arnau Puig, Bernat Quintana, Mima Riera i David Verdaguer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any