Novetats a Twitter: grups de missatges directes i vídeos

  • S'hi podran fer converses privades amb vint usuaris · Twitter permetrà d'enregistrar i publicar vídeos de 30 segons

VilaWeb
Redacció
27.01.2015 - 18:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Twitter ha anunciat un parell de novetats sucoses per als seus milions d’usuaris. D’una banda, els missatges directes deixen de limitar-se a una conversa privada entre dos usuaris i podran formar-se grups fins de vint usuaris, sense que calgui que se segueixin mútuament tots. D’una altra banda, aviat tots els usuaris podran enregistrar, editar i publicar vídeos de trenta segons des de Twitter mateix.

Fins ara els missatges directes (missatges privats) eren limitats a dos usuaris. A partir d’ara, es podran formar grups privats fins de vint usuaris. ‘La funció de grup et permet de començar converses amb qualsevol dels teus seguidors, que no cal que se segueixin mútuament per a poder conversar’, expliquen els responsables de Twitter. 

Fa temps que Twitter és més que els 140 caràcters escrits. De mica en mica s’hi han anat afegit GIF, arxius d’àudio, fotografies, vídeos Vines. I des d’ara tots els usuaris podran capturar, editar i compartir vídeos directament des de l’aplicació de la xarxa social. Tots els usuaris d’iPhone tindran d’ací a un parell de setmanes una càmera de vídeo i un programa d’edició en línia per a enregistrar i publicar a Twitter vídeos de trenta segons. Més endavant també serà disponible per als usuaris d’Android.

Aquest ha estat el primer piulet publicat gràcies a la càmera del mòbil, el de l’actor Neil Patrick Harris, conegut sobretot pel seu paper a la sèrie ‘How I met your mother’ i que hi dóna una primícia sobre la nit dels Oscar:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any