Txarango, els Amics de les Arts i Cesk Freixas, els més nominats pel públic als premis Enderrock

  • El lliurament de premis es farà el 26 de març al Teatre Municipal de Girona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
27.01.2015 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Txarango, amb deu nominacions, els Amics de les Arts, amb vuit, i Cesk Freixas i The Crab Apples, amb sis cadascun, són els grups que encapçalen la classificació de la votació popular dels premis Enderrock.

Des d’avui fins el 10 de febrer el públic podrà votar en la segona ronda els grups favorits entre els deu classificats de cada categoria. Per Lluís Gendrau, director del grup Enderrock, les nominacions són una garantia de la renovació de l’escena musical catalana.

La gala, a Girona el 26 de març

Els premis es lliuraran, per tercer any, al Teatre Municipal Girona. Es considera una tria estratègica. Gendrau diu, contundent: ‘Girona és la capital cultural de Catalunya.’

La gala serà conduïda per Rafael Faixedas i Carles Xuriguera i retransmesa en directe per la Xarxa de Televisions Locals i per internet a les webs de l’Ajuntament de Girona, el grup Enderrock i Vilaweb.

Anirà dedicada a la memòria de tres grans de la música catalana: Gato Pérez, Ovidi Montllor i el gironí Xavier Cugat, ara que fa vint-i-cinc anys que es va morir.

Durant la setmana prèvia a la gala es faran activitats paral·leles a Girona, com ara concerts, exposicions i presentacions musicals. I el dia 26 hi haurà diversos concerts a la plaça del Vi i a la Rambla de Girona.

El batlle de Girona, Carles Puigdemont, diu que la ciutat se sent molt còmoda d’acollir un referent com els Premis Enderrock que la consoliden en la vocació de capital cultural del país i que lliguen molt bé amb el seu model de ciutat. 

Nominacions

Divendres passat es va tancar la primera votació, la que serveix per definir els nominats, amb 6.150 vots, rècord històric. Qui vulgui votar a la segona votació, la definitiva, té temps fins el dia 10 de febrer, a través del web del grup Enderrock.

Enguany els favorits del públic són Txarango, amb deu nominacions, els Amics de les Arts, amb 8, Cesk Freixas i The Crab Apples, amb sis, Oques Grasses i Zoo, amb 5, i Anna Roig i l’Ombra de Ton Chien, Bonobos i Joan Dausà, amb 4.

Lluís Gendrau destaca que, més enllà de clàssics com Txarango i els Amics de les Arts, el públic es decanta per grups relativament nous. 

Com a novetat d’enguany, a les categories de sempre s’hi afegeix la de públic infantil i familiar per cobrir ‘tot l’espectre musical’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any