Els kurds fan fora l’Estat Islàmic de Kobanê

  • La ciutat era controlada per l'Estat Islàmic des del setembre

VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Unitats de Protecció Popular kurdes (YPG), liderades per Mahmoud Barkhadan, han recuperat la totalitat de Kobanê. Aquesta és una de les ciutats més grans del Kurdistan sotmès a Síria, a la frontera amb Turquia, i ha estat controlada per l’Estat Islàmic des del setembre. El president dels kurds sirians, Anwar Muslim, ha declarat a la cadena britànica BBC que la ciutat restava sota control de les YPG.

També ha dit que la situació a la perifèria de la ciutat encara era una mica tensa. I ha explicat que els soldats de les YPG encara vigilaven que no hi hagués efectius d’Estat Islàmic amagats. Malgrat això, també ha indicat que hi havia ambient festiu.

Les YPG han començat recuperant terreny al barri de Kani Erban, a la zona de Tishreen School i a Maqtalah, de manera que han pres gairebé el control total de la ciutat. També han ocupat el principal punt d’entrada a Kobanê, a la carretera que va cap a Alep, i han dominat el turó de Mishtenur. Els militants de l’Estat Islàmic han hagut de retrocedir per la zona est. Finalment, les YPG han recuperat les últimes àrees de la ciutat que encara dominava Estat Islàmic.

Estat Islàmic ha enviat un batalló d’uns 140 membres, la majoria menors d’edat, que fa poc temps que es van afegir als camps d’entrenament de batallons islàmics, als fronts de batalla a Kobanê. Però els kurds tenen el suport dels atacs aeris en massa de la coalició liderada pels Estats Units.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any