CiU i ERC arriben a un acord pel pressupost que inclou un fons destinat a polítiques socials

  • També es reforça l'Agència Tributària i posa les bases per crear l'embrió de la futura Seguretat Social catalana

VilaWeb
ACN
26.01.2015 - 15:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pressupost de la Generalitat de Catalunya pel 2015 seran una realitat la setmana que ve quan CiU i ERC els aprovin al Ple del Parlament. Aquest dilluns, representants de les dues formacions han segellat l’acord que evitarà una pròrroga pressupostària. És un document que inclou com a principal novetat un fons extraordinari de 100 milions d’euros destinat en la seva majoria a polítiques socials.

Les estructures d’estat també queden reforçades, especialment l’Agència Tributària de Catalunya, que incrementa en 10 milions els recursos de 2015. L’acord posa les bases per a la creació de la futura seguretat social i elimina les dietes dels alts càrrecs. El fons es dotarà de l’estalvi anunciat d’interessos del FLA.

Des d’ERC en les últimes setmanes s’havia posat l’accent en un augment de la partida destinada a estructures d’estat com la hisenda pròpia, així com regular els sous dels alts càrrecs i suprimir les dietes d’aquest personal.

Aquesta tarda es votaran les esmenes a la comissió d’economia de la cambra catalana i la votació final al ple del parlament està prevista pel 4 i 5 de febrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any