Els noms dels candidats de Podem a les secretaries generals del país

  • Comença un procés de primàries per a designar les direccions autonòmiques · S'acabarà el 14 de febrer

VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Podem ha fet públics els noms dels candidats a encapçalar les secretaries generals a les comunitats autònomes. Ara comença una campanya per a elegir, en cadascun dels territoris, un secretari general, 34 membres del consell ciutadà i 6 de la comissió de garanties democràtiques. La campanya durarà fins el 8 de febrer i les votacions –telemàtiques i presencials– es faran entre el 9 de febrer i el 13. El 14 de febrer es faran públics els noms dels dirigents. Us exposem els noms de les candidatures que opten a dirigir Podem a Catalunya, al País Valencià i a les Illes.

CATALUNYA

Vuit candidats s’hi disputaran la secretaria general. Hi ha quatre candidatures –tot i que una no presenta secretari general– i cinc candidats que es presenten sols. Les candidatures són:

‘És clar que Podem’: L’encapçala Gemma Ubasart, professora de ciència política de la UdG i secretària de plurinacionalitat de Podem.

‘Podemos Catalunya Plural’: Amb l’advocat Pablo Barreneche al capdavant.

‘Podemos Unidos’: L’encapçala Enric Martínez-Herrera, doctor en ciències polítiques a l’atur.

‘Volem i Podem’: No presenta cap candidat a la secretaria general i se centra en el consell ciutadà.

Candidatures no agrupades: Cinc candidats s’han presentant de manera individual, sense el suport de cap llista concreta, possibilitat que quedava recollida en el reglament de primàries. Són el mestre de primària Miguel Ángel Rodríguez; el programador informàtic Juan José Salbia; la mestressa de casa Montserrat Herena; el pizzer Ángel López; i la infermera Rosa Maria Parreño.

 

PAÍS VALENCIÀ

‘És clar que Podem‘: La candidatura oficialista va encapçalada per Antonio Montiel Márquez, llicenciat en dret i en ciències polítiques i funcionari en excedència de la Generalitat.

‘Junts sí Podem’: Candidatura que encapçala Enrique Picot Olmos.

‘ACV Ahora Podemos’: El candidat a secretari general és Mario Cánovas Ferrandis.

‘Som poble. Podem’: Ricardo Antonio Cano Zamorano és el candidat a secretari general. És advocat de moviments socials com el 15-M, els ‘Iaio flautes’, la PAH, els afectats de la Primavera Valenciana…

‘Entre tots Podem’: Candidatura encapçalada per l’activista del 15-M José Maria Copete Fernández.

Candidatures no agrupades: No hi ha cap candidat a la secretaria general, sinó candidatures individuals al consell ciutadà.

ILLES

‘Som Podem’: El candidat a secretari general d’aquesta llista és Antoni Bennàssar, doctor en dret públic per la Universitat de les Illes Balears.

‘Podem per les Illes‘: La candidatura oficialista encapçalada pel cineasta madrileny Alberto Jarabo.

‘Illes amb futur‘: Candidatura encapçalada per un altre madrileny establert a Mallorca, Tomás Fernández.

‘Entre Illes Podemos‘: Una candidatura encapçalada per Lola Fernández Martín de Blas, advocada madrilenya

Candidatures no agrupades: Hi ha dos candidats a la secretaria general que es presenten en solitari, Julio Nicolas Díaz Marcos, ex-afiliat al PSIB i auxiliar de clínica; i Martín Cifre Cortés, empresari del sector de l’hoteleria. A part, hi ha una trentena de noms de candidats al consell ciutadà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any