Syriza fa govern amb la dreta euroescèptica

  • La formació de Tsipras es queda a només dos escons de la majoria absoluta · Els neonazis d'Alba Daurada, tercera força

VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Syriza, la gran guanyadora de les eleccions gregues, ha decidit formar govern amb la dreta radical euroescèptica dels Grecs Independents. El futur primer ministre Alexis Tsipras envia així un missatge contundent a Brussel·les d’oposició als dictats de la troika. La coalició de govern de Syriza amb la dreta euroescèptica ha deixat descol·locada bona part dels aliats europeus de la formació referent de l’esquerra anti-troika.

La coalició de govern entre Syriza i els Grecs Independents tenen el control de 162 dels 300 diputats del parlament.

Tsipras envia així un missatge contundent a Brussel·les d’oposició als dictats de la troika. La coalició de govern de Syriza amb la dreta euroescèptica ha deixat descol·locada bona part dels aliats europeus de la formació referent de l’esquerra anti-troika.

Syriza és la clara guanyadora de les eleccions gregues però s’ha quedat a només dos escons de la majoria absoluta. La majoria absoluta és de 151 diputats i el partit d’Alexis Tsipras 149, un resultat en qualsevol cas extraordinari. La conservadora Nova Democràcia del primer ministre en funcions, Andonis Samaràs ha obtingut 76 diputats -cal recordar que la primera força electoral rep 50 diputats de bonificació. L’extrema dreta Alba Daurada es confirma en la tercera posició, gairebé empatada amb el centrista-liberal To Potami. Els socialistes del PASOK s’han esfondrat més de set punts i han acabat sisens, amb només el 5% dels vots, darrere dels comunistes del KKE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any