Comença la vaga de SOS Médecin

  • Des d'avui diumenge a les 8h SOS Médecin es posen en vaga indefinida a tot l'estat francès. A Perpinyà, hi haurà assegurat un servei mínim a la Plana del Rosselló ...>>
    Dm. 25 de gener del 2015

VilaWeb
Redacció
25.01.2015 - 10:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si ja fa temps que els metges generalistes fan vaga intermitent i, per exemple, es neguen a agafar la ‘carta vitale’ en les seues consultes, ara són els metges privats de ‘SOS Médecin’ els qui s’hi sumen. També s’oposen al projecte de llei de salut de la ministre Marisol Touraine, que preveu la generalització del ‘ tiers-payant’ i amenaça les guàrdies de nit dels metges.

El president de SOS Médecin 66 Thierry Ruiz, denuncia que ‘a Lorraine o a Pas de Calais, el metge de nit està exclòs de la permanència des de la mitjanit fins a les 8h del matí.  Aquí, si algú te un problema de salut, sempre pot trucar i un metge li diu el que te que fer a casa, o li envia una ambulància, per traslladar-lo a un centre sanitari. Això és poc rendible!’. Thierry Ruiz precisa que el treball de nit representa un 25% de l’activitat de SOS Médecin .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any