Avanç editorial: ‘L’assassinat de Margaret Thatcher’ de Hilary Mantel

  • Per primera vegada en català publicada per l'Altra editorial. L'editora, Eugènia Broggi, ens en parla

VilaWeb
M.S.
25.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana que ve arriba a les llibreries el volum de contes ‘L’assassinat de Margaret Thatcherde l’autora britànica Hilary Mantel, una aposta d’Eugènia Broggi, responsable de l’Altra Editorial. Entre d’altres arguments que desplega per parlar d’aquesta escriptora, diu: ‘Per a qui no conegui l’autora, aquests contes són una molt bona entrada al seu món. I us recomanem que la llegiu, sigui el llibre que sigui, perquè és una de les grans. I el nostre llibre de relats, una petita joia.’ La traducció és de Ferran Ràfols Gesa. Llegiu el conte ‘El QT llarg‘ (pdf). 

Explica Eugènia Broggi:

«La Hilary Mantel és una autora britànica magistral amb un univers molt particular, de vegades esgarrifós i estrafet però tenyit sempre d’un humor negre molt ben administrat. Ha publicat diverses novel·les, i fa sis anys es va embrancar en una trilogia literària de gènere històric molt ambiciosa (els dos primers volums de la qual s’han publicat en castellà a Destino) que li ha valgut el premi Booker dues vegades, cosa altament inusual i que l’ha consolidat com una de les veus anglosaxones més importants del panorama contemporani.»

« ‘L’assassinat de Margaret Thatcher’ és un recull de deu contes, alguns escrits fa temps, d’altres totalment nous, que mostren la intel·ligència, l’enginy i l’humor del món literari de Mantel. L’esperit anti-Thatcher de l’últim conte, el que dóna títol al llibre, és altament estimulant i s’estén per tots els altres contes, que també tenen, d’una manera o altra, una lectura política. La traducció de Ferran Ràfols Gesa és excel·lent, i els contes valen molt la pena. Per a qui no conegui l’autora, aquests contes són una molt bona entrada al seu món. I us recomanem que la llegiu, sigui el llibre que sigui, perquè és una de les grans. I el nostre llibre de relats, una petita joia”.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any